In de ban van de DorpsQuiz

Al maanden lang stond het op iedere kalender en in iedere agenda genoteerd; De Udenhoutse DorpsQuiz. De vrijdagavond was gereserveerd voor de ‘senior’ quiz en de zondagmiddag voor
de ‘junior’. Twee groepen van ongeveer 8 personen hebben de afgelopen maanden met regelmaat bij elkaar gezeten om deze twee quizen in elkaar te zetten. Waar het voor de organisatie van de ‘senior’ versie al voor de vierde keer op de kalender stond, was het voor de organisatie van de jeugd de eerste keer.
Vrijdagavond om 19.00 uur begon het quizweekend met het afhalen van de boeken bij het scoutinggebouw. Nadat de laatste instructies waren doorgegeven, de boeken waren uitgedeeld (en daarmee de eerste vragen via de telefoon al waren doorgegeven aan de teams die thuis zaten te wachten tot ze ‘los’ mochten), gingen de deuren om klokslag 19.00 uur open en stormde de meute naar buiten. Gelukkig (bijna) allemaal op dat moment al voorzien van veiligheidshesjes.
Op 74 locaties in Udenhout werden vervolgens de boeken uitelkaar gehaald en aan waslijnen gehangen of in verschillende bakjes gelegd. Vaak was er één persoon aangewezen die de coördinatie op zich moest nemen (of deze zichzelf had toegeëigend). Op grote vellen werden tijden genoteerd waarop het team op verschillende buiten-opdracht-locaties verwacht werd. Op verzoek waren er van deze buitenopdrachten dit jaar wat meer gemaakt zodat de bedrijvigheid in het dorp nóg beter zichtbaar was. Een dierengeluiden-opdracht in de theetuin, een opdracht bij een varkensboer, een zoekopdracht bij het kasteel, maar ook een zoekopdracht in de etalages van verschillende winkels in de Kreitenmolenstraat en de Slimstraat, een proef opdracht bij ’t Centrum, de geheime opdracht in ’t Plein, waar ook een echte poep-opdracht opgelost moest worden en vanuit de Teunisbloem moest een morse-bericht dat vanuit de kerktoren gegeven werd opgelost worden en tot slot moest er bij het Winterparadijs een zo COOL mogelijk BLUE voorwerp gebracht worden… en dan waren er nog wat opdrachten waarvoor ook de veiligheidshesjes aangetrokken moest worden.

Al deze opdrachten speelden zich af terwijl de rest van het team zich thuis boog over de rest van de ruim 100 vragen.
Ook dit jaar was de klok weer de grootste ’tegenstander’ omdat het boek weer om klokslag 23.00 uur terug gebracht moest worden bij de scouting. Dit laatste is gelukkig door alle teams gelukt.
Eén bepaald legoblokje en een zelf gemaakte suikerspin moesten ook met het boek worden ingeleverd. De meest uitbundige creaties werden naar de Groenstraat gebracht waar de organisatie
meteen met de beoordeling van de spinnen kon beginnen!
Waar voor de organisatie het grote nakijken ging beginnen kon er op 74 locaties eindelijk een flesje geopend worden en kon men eindelijk beginnen aan alle hapjes die gemaakt waren voor deze
avond. Het was wederom weer een super avond waar nog lang over nagepraat zal worden. 

DorpsQuiz Junior 

De DorpsQuiz Junior stond voor zondag op het programma. Om 14.00 uur mochten de boeken door de 12 deelnemende teams worden opgehaald. Met wat spannende muziek op de achtergrond werd de spanning nog wat opgevoerd voordat de deuren los gingen en de kinderen naar buiten stormden. Ouders, die bij alle buitenopdrachten als begeleiding mee moesten, hadden nog de meeste moeite om die snelle jeugd bij te houden. Ook hier schoten de deelnemers alle kanten op om zo snel mogelijk de rest van het team aan het werk te gaan zetten.
Alle locaties waren zichtbaar doordat de vlaggen, die ze de afgelopen twee weken gemaakt hebben, aan de gevels van de huizen waren gehangen. Dit alleen al zorgde voor een feestelijk beeld in de straten van Udenhout. Ook voor de jeugd was er een boek, dat misschien nog wel dikker was dan bij de seniorenquiz, en hadden ze ook nog eens een uur minder de tijd. Toch was op de  verschillende locaties van die tijdsdruk niet veel te merken. Er werd gewoon begonnen aan de opdrachten, de gevraagde groepsfoto’s werden gemaakt en bij de buitenopdrachten was iedereen ruim op tijd aanwezig. Naast een etalage-opdracht was er voor de jeugd een opdracht die gedaan moest worden in het restaurant van de Eikelaar. Via het internet-programma Kahoot werden aan de groepen vragen gesteld die ze m.b.v. hun mobieltje moesten beantwoorden.

Wist u dat:
– De geheime proef, die voor beide quizen hetzelfde was, door de jeugd een stuk beter is gemaakt…
– De organisatie van de junior-quiz bestaat uit: Angeliek, Emmelie, Marieke, Mariska, Yvonne, Koen, Roy en Tom…
– En dat ze het misschien niet leuk vinden dat ze hier nu allemaal genoemd worden…
– Maar dat ze het zeker wel verdienen om even genoemd te worden!!!
– Dat er volgend jaar ongetwijfeld weer een editie van de DorpsQuiz Junior zal gaan komen…
– En dat iedereen die de boot nu gemist heeft, nog genoeg tijd heeft om volgend jaar wel aan boord te stappen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *