Proclamatie en statiedag Sint Antonius Sint Sebastiaan gilde

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari as. vindt de jaarlijkse proclamatie en statiedag van het Sint Antonius Sint Sebastiaan gilde uit Udenhout plaats. Beide evenementen maken onderdeel uit van eeuwen oude tradities.
Aan de vooravond van de statiedag wordt bij een groot aantal notabelen van Udenhout de statiedag aangekondigd oftewel geproclameerd.
Zaterdag 19 januari a.s. verzamelen de gildebroeders- en zuster zich om de jaarlijkse statiedag te vieren. De statiedag, ook wel teerdag genoemd, is de jaarlijkse feestdag van dit gilde waarbij de naamdag van de patroonheiligen gevierd wordt.
In optocht gaan zij naar de Lambertuskerk, waar de gildemis wordt bijgewoond. De mis vangt aan om 9.00 uur. Tijdens deze gildemis wordt dit jaar een nieuwe gildezuster geïnstalleerd. Een bijzondere gebeurtenis om mee te maken. Het gilde nodigt u allen hartelijk uit om hierbij aanwezig te zijn.
Na de mis en de bijhorende vendelgroet zullen de leden van het gilde een rondgang maken door het dorp. Ook dit is zeker de moeite waard om te aanschouwen.
Een bezoek aan de Eikelaar mag ook niet ontbreken. Het gilde zal hier omstreeks 10.15 uur aankomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *