Eerste schooljaar van kindcentrum De Mortel van start

Maandag 19 augustus zat de vakantie er voor ruim 360 leerlingen van De Achthoevenschool en De Mussenacker er weer op. Tijd dus om weer naar school te gaan. Toch was het allemaal een klein beetje anders deze keer. Deze leerlingen gingen namelijk helemaal niet terug naar De Achthoevenschool of terug naar de Mussenacker om de eenvoudige reden dat deze scholen helemaal niet meer bestaan.
Een fusie tussen deze scholen heeft ervoor gezorgd dat de fietsen nog wel in hetzelfde fietsenrek komen te staan, dat (ongeveer) dezelfde ingang van de school gebruikt kan worden en dat de speeltoestellen op de speelplaats ook hetzelfde gebleven zijn. De leerkrachten zijn hetzelfde, al lopen ze nu natuurlijk door elkaar en zitten er ook kinderen in de klas die vorig jaar nog aan de andere kant van de deur naar de les moesten.

De puzzelstukjes van de puzzel, waar ruim een jaar aan gepuzzeld is, moest natuurlijk op deze eerste schooldag mooi in elkaar vallen. De gangen werden voorzien van groen, oranje en gele ballonnen, de laatste naambordjes werden naast de deuren van de klaslokalen gehangen en bij de hoofdingang werd ‘het lintje’ gespannen…
Het schooljaar van ‘kindcentrum De Mortel’ kan ieder moment beginnen. Om 08:15 uur staat het schoolterrein voor de school helemaal vol met leerlingen met hun ouders, en staan er zelfs ook nog veel buiten het hek te wachten op het moment dat er een zoemer klinkt. Er wordt van 10 naar 0 afgeteld en wordt er confetti de lucht in geschoten. Een juffrouw had echter niet in de gaten hoe zo’n confetti-buis werkte en kreeg de volle laag confetti tegen zich aan in plaats van dat het de lucht in werd geschoten…
Directeur Rene knipte het lintje door waarmee de eerste lesdag op De Mortel officieel begonnen was.
De kinderen werden door de ouders naar de klassen gebracht, de schoolborden worden opgestart, de boeken opengeslagen of de blokken in de speelhoek werden in gebruik genomen. Het schooljaar 2019-2020 is weer begonnen ook op de nieuwe basisschool De Mortel!
Veel succes allemaal dit schooljaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *