Zwembad De Groene Wellen gaat weer open !

Door het coronavirus zullen er een aantal aanpassingen zijn in ons zwembad .

 • Baantjes zwemmen is nu uitsluitend van 8.00 uur tot 10.00 uur daarna kunnen geen baantjes meer gezwommen worden. De banen zijn aangegeven met lijnen en de eerste 2 banen zijn gereserveerd voor ouderen .
 • Men dient thuis de badkleding al aan te doen (de kleedhokjes zijn beperkt open en de grote kleedkamers zijn gesloten.
 • De douches zijn gesloten .
 • De toiletten zijn beperkt te gebruiken.
 • Het aantal zwemmers is beperkt en abonnementhouders hebben altijd voorrang.
 • Dagkaarten zijn beperkt beschikbaar.
 • De bassins mogen maar een maximaal aantal zwemmers in en zal in tijden worden weergegeven zodat iedereen voldoende zwemtijd heeft.
 • Het middeldiep en peuterbad is alleen toegankelijk voor kinderen onder de 12 jaar de volwassenen houden toezicht vanaf de kant.
 • De gasten dienen zich altijd aan de landelijke coronaregels te houden (1,5 afstand ) ook in de bassins, volg altijd de aanwijzingen van de daar toe bevoegde personen op.
 • Raadpleeg ons protocol zodat u weet wat wel en niet kan.
 • Ons protocol vind u hieronder en ook op onze site en zal ook worden opgehangen in ons zwembad evenals het landelijk protocol.
Tarieven 

Zwembad de Groene Wellen_tarieven_mei20.doc

 
Protocol Zwembad De Groenewellen

Entree
Kaart verkoop is bij kassa en zullen er strepen op de vloer komen om de afstand van 1,5 meter aan te geven.

De ingang en de uitgang zullen van elkaar gescheiden worden .

Bij de ingang en uitgang houden we een telling bij zodat we weten dat er nooit te veel mensen in  onze accommodatie zijn .

Er zijn op voldoende plaatsen instructies voor gedrag en desinfecteren en wassen van handen.

Alleen particulier bezoek is mogelijk. Zakelijke groepen of kinderfeestjes worden niet toegestaan.

Faciliteiten
Bij toiletten zijn strepen getrokken die afstand aangeven tot minimaal 1,5 meter.  Bij de toiletten staat ook weergegeven hoeveel personen er maximaal in het toiletgebouw aanwezig mogen zijn. Buiten wachten is verplicht.

Attracties
De vloeren voor de glijbanen zijn voorzien van strepen die afstand aangeven tot minimaal 1,5 meter. Gasten mogen enkel nog maar alleen in de lange glijbaan en niet samen. De Familieglijbaan mag met 2 personen gebruikt worden.

De duikplanken zullen gesloten blijven.

Horeca
Horeca wordt voorzien via afhaalpunten. Betalen bij horeca afhaalpunten kan via pin en contant. Bij de horeca afhaalpunten zijn strepen getrokken die afstand aangeven tot minimaal

1,5 meter en zijn er op voldoende plaatsen instructies voor gedrag en desinfecteren en wassen van handen. Horeca medewerkers dragen beschermingsmiddelen zoals handschoenen en (eventueel)mondkapje. Er zijn plexiglas schermen opgesteld waarachter de medewerkers kunnen werken.

Terrassen moeten ruim opgezet worden zodat er minimaal 1,5 meter afstand is tussen de tafels. Maximaal 2 stoelen per tafel (m.u.v de picknicktafels, hier wordt de afstand met rood-wit lint) aangegeven.

Bassins
Lifeguards bij de bassins houden dagelijks toezicht op groepsgrootte, afstand en gedrag en spreken de gasten hierop aan. Een teller (die de binnenkomende en weggaande met elkaar verrekend ) zal de toegestane aantallen registreren en bij houden zodat het maximum niet wordt overschreden .Indien de teller op het maximale staat zullen er geen mensen meer in het bassin worden toegelaten .In het middeldiep en peuterbad mogen uitsluitend kinderen tot 12 jaar verblijven .Ouders houden langs de kant toezicht(zie landelijk protocol)

Douches
De douches blijven in eerste instantie gesloten .Mocht het advies komen om toch de mensen te laten douchen zullen alleen de 2 buitenste douches open blijven.(staan dan ruim 1,5 m van elkaar)

Ligweiden
Op de ligweiden zullen strepen worden getrokken waar men kan liggen en waar men moet lopen .Er komt een verplichte looproute ( een richting ).

Aantal
Daar wij 8000 m2 ligweiden hebben zal hier geen probleem ontstaan om de 1,5 m te waarborgen met het bezoekers aantal zoals in het verleden. Echter de bassins zullen niet over hun aantal mogen en willen toch iedere zwemmer 1,5 tot 2 uur daadwerkelijk in het water laten genieten. Afhankelijk van het aantal we toe kunnen laten in de bassins zullen we het aantal op de ligweiden aanpassen .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *