De PLUS plust naar PLUS 2.0

23 dagen hebben we het in Udenhout moeten doen zonder supermarkt aan het Tongerloplein. Waar het doorgaans vol staat met auto’s die ‘volgeladen’ worden met levensmiddelen, waren het deze 23 dagen busjes van tegelzetters, schilders en interieurbouwers die het plein vulden. Voor de PLUS stonden nog wel een paar marktkramen waar de meest noodzakelijke levensbehoefte verkrijgbaar waren, maar het was even niet de manier van boodschappen doen die we gewend waren.
En dat is het misschien na de opening van de nieuwe PLUS nog steeds niet. Want wanneer je aan komt rijden op het plein dan zie je aan de gevel al een enorme verandering. Een mooie frisse moderne uitstraling geeft niet alleen het gebouw, maar gelijk het gehele plein een aantrekkelijk uiterlijk!

Het is woensdag 23 juni wanneer we ons om 09:00 uur melden bij de ingang van de PLUS. Het is al aardig druk wanneer Stefan Ammerlaan (artiestennaam ‘Sander’, BD) de microfoon  pakt en alle aanwezigen welkom heet. 
Zonder het al gezien te hebben wordt al snel duidelijk dat het een hele mooie winkel geworden moet zijn. Want wanneer Stefan daar staat te vertellen hoe trots hij zelf is op het resultaat en op zijn werknemers, worden de emoties ook bij hem zicht- en hoorbaar. Een mooi moment om zijn beste vriend, zijn zoontje, er even bij te gaan roepen om samen de openingshandeling te verrichten. Het gehele gezin Ammerlaan staat achter het groene PLUS-lint klaar. We tellen van 7 (geluksgetal) naar 0 af en op dat moment knipt het gezin Ammerlaan het lint door en is de officiële opening van de PLUS 2.0 een feit.

Wanneer de eerste mensen naar binnen gaan krijgen ze een plattegrond uitgereikt waarop staat waar ze alles kunnen vinden. De nieuwe winkelwagentjes zijn binnen notime allemaal in gebruik, waardoor er klanten buiten even moeten wachten. Binnen zie je alle klanten rondkijken en tegen elkaar zeggen dat het wel een hele mooie grote winkel geworden is.
Wanneer we de groente- en fruitafdeling gehad hebben komen we midden in de winkel aan bij het kookeiland. Hier worden maaltijden bereid die dus rechtstreeks “Uit de keuken van PLUS” komen. Janneke vertelt ons dat ze hier verse maaltijden gaan maken met de meest verse producten die ze kunnen krijgen. Denk hierbij aan verschillende soorten pasta’s, beenhammetje met Hasselbackaardappelen, verse zalm variaties, carpaccio salade.
Personeel dat in de ‘oude’ winkel op de verschillende versafdelingen stond hebben vanaf januari in verschillende kooksessies, in de keuken van ontmoetingscentrum ’t Plein, de fijne kneepjes van het vak geleerd. Hierdoor is er overigens nog wel ruimte voor nieuwe personeelsleden op de andere versafdelingen (informeer hiernaar in de winkel).

Even verder zien we Marijn Pijnenburg met een glimlach van oor tot oor. “De reacties die we nu al krijgen zijn zo mooi, dat gaat een hele mooie dag worden.”
Datzelfde zal ongetwijfeld ook door het hoofd gaan van Stefan die bij de ingang iedereen welkom staat te heten en ook en passant nog alle complimenten van de vertrekkende klanten in ontvangst neemt.

Winkeloppervlak: met 400m2 vergroot
Producten: Met honderden verschillende artikelen uitgebreid.

Tekst: Pieter Michielsen
Foto’s: Henny Schilders, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *