Programma Open Monumentendag zaterdag 11 september in Udenhout en Biezenmortel

Erfgoedcentrum ’t Schoor, Schoorstraat 2 (achterzijde) is op deze dag geopend van 10.00-17.00 uur. U kunt dan de nieuwe expositie over de geschiedenis van de gezondheidszorg bekijken (Maximaal 8 personen tegelijk ). Aan de voorzijde is de deur van ‘ t Rectoraat deze dag speciaal voor ons geopend voor de verkoop van de nieuwe uitgave en is er een extra tweedehands boekenverkoop met vooral boeken over Brabant. Gratis verkrijgbaar zijn de programmabrochure van de gemeente Tilburg en de fietsroutes in en om Tilburg/Udenhout in het kader van Jaar van het Brabantse kloosterleven.

Studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten hebben een speciaal project ontwikkeld rondom het Jaar van het Brabantse kloosterleven. Deze zomer zijn drie religieuze plekken in Tilburg, Berkel-Enschot en Biezenmortel, tijdelijk verbijzonderd. Een meubel met bijbehorende podcast laat bezoekers ervaren hoe kloosterwaarden van weleer betekenis kunnen krijgen voor de toekomst. De podcasts zijn te beluisteren via www.kloosterwaarden.nl. Voor Landpark Assisiё in Biezenmortel is bovendien door studenten geschiedenis van Fontys een speciaal programmaboekje ontwikkeld dat op 11-12 september tussen 11-17 uur op Assisiё in de kapel te verkrijgen is. Op  www.openmonumentendag.nl staan de monumenten die dit jaar te bezoeken zijn op Open Monumentendag. Niet alleen in Udenhout en Biezenmortel, maar in heel Nederland. Zo stelt u makkelijk uw eigen programma samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *