In de ban van de DorpsQuiz

Vrijdagavond 1 oktober stonden de teamcaptains van 55 teams al voor 19.00 uur in het Plein te trappelen om hun (100) vragen- en opdrachtenboek in ontvangst te nemen. Tot 23.00 uur werd in “dampende” huiskamers en klaslokalen met de laptops en mobiele telefoons op tafel koortsachtig gewerkt aan de vele vragen. En dat waren er nogal wat. Variërend van vragen over de Oude Steenfabriek tot moeilijke woordzoekers. Van vragen over ondernemende familiebedrijven in Udenhout tot herkenning van veiligheidsborden. Van kennis over gezegdes tot het aantal zelfscans bij de Plus Supermarkt. Van vragen over BN-ers en films tot vragen over oude schooldirecteuren in Udenhout. Teveel om op te noemen.

De straten van Udenhout werden ingenomen door (in de stromende regen) fietsende quiz deelnemers in veiligheidshesjes. Zij hadden de taak de buitenopdrachten te vervullen. Er werden (knuffel) dieren gespot in Park ter Roomley, sportievelingen hielden een balletje hoog, in het Glazen Huis bij het Gemeentehuis werden muizen geteld, in het Plein werd de weg gezocht in een doolhof, bij Welkoop werden inbussleutels gewogen, in de Theetuin werden meegebrachte spinnen op grootte gemeten, en bij het Gilde aan het Kuilpad werd gespeurd met verrekijkers naar wat…?
Hier en daar werd een als Bassie geschminkte quizdeelnemer gespot.

Een team van jonge twintigers met de teamnaam “Nu echt de winnaars van volgend jaar” werkten geconcentreerd aan hun vragen onder het genot van een biertje. Team “Dit is de Partymix” was druk in de weer om met 4 personen liggend op de grond cijfers uit te beelden. Een teamlid van “Lous Tous” knipte een zelf gemaakte puzzel. Team “Brand en Co” met een minimum van 10 deelnemers concentreerde zich vooral op de vragen en binnenopdrachten. Bij het team “Komkommernietop” waren de 10-12 jarige kinderen van quizdeelnemers zojuist klaar met het opnemen van een “Stop- Motion film” over een Smurf.

Hulde aan het organisatie team van 9 personen, die maanden bezig geweest zijn om de Dorpsquiz weer tot een succes te maken, en dank aan de vele vrijwilligers. De komende week wordt een spannende week. Op zaterdag 9 oktober wordt tijdens een gezellig feest bij Boomkwekerij van Iersel de uitslag van de DorpsQuiz bekend gemaakt!

 

Tekst: Nelleke Sträter, correspondent
Foto’s: Pieter Michielsen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *