Diamanten bruiloft

Heer de Kroon & Mevrouw de Kroon- Mommers 60 jaar getrouwd.

Wanneer ik Heer en Mevrouw ontmoet is het “nog 3 nachten slapen” voor zij hun diamanten huwelijksfeest gaan vieren. Ze zijn al blij verrast met de felicitaties van de Koning en Koningin en de Commissaris van de Provincie Brabant.

Zestig jaar geleden, op 31 januari, trouwden Heer en Mevrouw op 26 en 25 jarige leeftijd. Mevrouw, geboren in Tilburg, bezocht enige jaren daarvoor, samen met haar beste vriendin, de tante van de vriendin in Gorkum. Deze geliefde tante had twee zonen. Heer was een van deze twee, maar ze waren nog te jong voor verkering, nog maar “snotneuzen”, volgens Mevrouw. Ze bleven contact houden en na “een keer samen naar de film” kregen ze verkering. Mevrouw ging net voor haar 21-ste verjaardag in Gorkum wonen. Haar familie was niet erg blij met de verre verkering. “Het was in die tijd nog niet zo gewoon om zo jong uit te vliegen”, vertelt Mevrouw. Zij werd wat men vandaag “manager” zou noemen van het huishouden van een adellijke familie.
Heer is geboren en getogen in Gorkum, “Waar Maas en Waal tezamen stroomt….” (dichter Tollens). Heer is allround musicus en is leraar geweest op de muziekschool in Dordrecht. Hij maakte graag muziek met als uitgangspunt het woord (met name in de Nederlandse taal) in de vorm van gedichten, liederen etc. (Elementaire Poëtische Musiceer Kunst). Heer en Mevrouw zijn allebei gek op de levende natuur, met name vogels, en zijn samen vele malen op expeditie geweest (IJsland, Letland, Polen Japan, Rusland, Kazachstan) op zoek naar de “Waterral”. Heer heeft hier twee boeken en vele internationale publicaties over geschreven.
Heer en Mevrouw kregen samen 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon, en 4 kleinkinderen. Omdat 3 van de 4 kinderen in de gemeente Tilburg wonen, het huis in Gorkum te groot werd voor tweeën en Heer en Mevrouw het in Gorkum erg druk vonden, zijn ze krap vijf jaar geleden naar Udenhout verhuisd. Ze hebben er twee jaar over gedaan om hier te wennen, hebben veel gefietst in de  omgeving (driewielfietsen) en gewandeld in de Brand. Mevrouw is met veel plezier lid geworden van EVA, werkt wat in de tuin en leest graag. Met name Heer heeft de laatste jaren aan mobiliteit ingeboet. Heer is wat meer een einzelgänger en is blij met het wekelijkse bezoek van Theo Hoppenbrouwers voor een gesprek of een fi etstochtje samen.
Het diamanten huwelijk wordt gevierd met een, door de kinderen georganiseerde, feestelijke lunch voor kinderen en kleinkinderen. Heer en Mevrouw kijken er naar uit, maar vinden het ook een beetje spannend, omdat zij niet gewend zijn om de regie uit handen te geven.

De Wegwijzer wenst Heer en Mevrouw van harte geluk met hun 60 jarig huwelijksfeest en nog vele jaren samen in goede gezondheid.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto: Angelique de Graaij, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *