Hoppenbrouwers Techniek gaat met de Werkkeet langs jeugd voor kennismaking met techniek

‘Kom naar de Werkkeet en leef je uit in techniek!’ Hiermee roept Hoppenbrouwers Techniek jongeren op om op een verfrissende manier kennis te maken met een opleiding en/of een baan in de techniek. Op dinsdag 12 april trapten zij de campagne af in samenwerking met YouTuber Ties, die op zijn kanaal zijn passie voor techniek deelt met zijn 813.000 subscribers.

In de mobiele Werkkeet is een VR-omgeving gecreëerd waarin het bedrijf techniek tot leven brengt. De technisch dienstverlener laat zien wat er allemaal kan met techniek, hoe het onze wereld mooier maakt, maar vooral hoe techniek zorgt voor uitdagend en leuk werk. Onder het mom ‘de jeugd heeft de toekomst en techniek maakt de toekomst’ rijdt de Werkkeet sinds half april langs diverse scholen door het hele land.

Leef je uit in Techniek
Met grote krapte op de arbeidsmarkt laat Hoppenbrouwers jongeren op verschillende manieren kennis maken met techniek. De roadshow is een nieuw initiatief binnen hun campagne ‘Leef je uit in techniek’ . Een promoteam gaat met de Werkkeet langs scholen op VMBO-, MBO- en HBO-niveau. Met een VR-bril kunnen leerlingen meekijken op aansprekende projecten waarin technische disciplines zoals industriële automatisering, elektrotechniek en werktuigbouwkunde centraal staan. Ook kunnen ze, onder het genot van een blikje fris en een snack, in gesprek met medewerkers van Hoppenbrouwers. Zo krijgen ze op een laagdrempelige manier informatie over de opleidingsmogelijkheden en baankansen bij het bedrijf. Ellen Vermeer, HR-directeur bij Hoppenbrouwers Techniek licht toe: ‘Als je weet wat er allemaal kan met techniek en inziet wat techniek elke dag doet in ons leven, kan het niet anders dan dat je daar blij van wordt. Door dit inzichtelijk te maken in onze Werkkeet willen we de jeugd enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding of baan in de techniek. We zoeken bij Hoppenbrouwers stagiaires en bbl-ers die overlopen van enthousiasme, die gaan voor plezier en vooruitgang, die willen aanpakken en die de wereld mooier willen maken.’

Ambities waarmaken
Om de jonge instroom structureel op te kunnen leiden, heeft Hoppenbrouwers praktijkscholen op verschillende vestigingen, leidt het bedrijf mensen on the job op en zijn er de HEC’s (Hoppenbrouwers Experience Centers) voor hoger opgeleiden. Ook werkt het bedrijf nauw samen met diverse scholen. Hier geven ze als partners vorm aan onderlinge kennisuitwisseling, verzorgt Hoppenbrouwers gastcolleges en workshops en levert het bedrijf stageplaatsen (ca. 200 op jaarbasis). ‘Op deze manier slaan we een brug tussen theorie en praktijk en kunnen we optimaal invulling geven aan leren en ontwikkelen van jongeren naar een baan in de techniek. Wij geven hen graag de kans om hun ambities waar te maken’, aldus Vermeer.

Samenwerking populaire YouTuber Ties
De Werkkeet gaat in ieder geval tot de zomervakantie op pad. Deze zal per regio bemand worden door medewerkers uit een van de 19 vestigingen van Hoppenbrouwers. Om ruchtbaarheid te geven aan de Werkkeet werkt de technisch dienstverlener onder meer samen met de populaire social influencer en YouTuber Ties Granzier op instagram en youtube Ties is bekend door zijn video’s waarin hij zijn eigen boot bouwt en is momenteel druk met de verbouwing van zijn eerste eigen huis waar hij met zijn technische vrienden de schouders onder zet. De komende weken zal Hoppenbrouwers op de verschillende kanalen van Ties te zien zijn. Ook zal de roadshow van de Werkkeet te volgen zijn via de social kanalen van Hoppenbrouwers en zullen er lokaal abricampagnes georganiseerd worden en posters op scholen hangen.

Over Hoppenbrouwers Techniek
Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 19 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De bijna 1600 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *