Diamanten bruiloft, Tiny en Fien Hamers -Jansen

Op 11 september is het 60 jaar geleden dat Tiny en Fien samen trouwden in het Raadhuis en in de Lambertuskerk in Udenhout. Wanneer ze mij aan de keukentafel hun trouwalbum laten zien, zie ik een prachtig, stralend bruidspaar. De pretogen van Tiny vallen op, de ogen, waarop Fien zegt gevallen te zijn.
Fien en Tiny ontmoetten elkaar op de Berkelse kermis. Tiny kwam uit Berkel, Fien woonde in het huis aan de Kreitenmolenstraat, waar ze nu nog samen wonen. Fien twijfelde eerst of Tiny de juiste man voor haar was en de verkering is een paar jaar uit geweest. Maar er bleef contact, want Tiny bezorgde brood van de Coöp en kwam daardoor ook bij Fien aan huis.
Samen kregen ze twee dochters, Rianne en Anita, en inmiddels telt het gezin al 16 leden met schoonzoons, kleinkinderen en al 2 achterkleinkinderen.
Als broodbezorger en later bij de CeHaVe was Tiny altijd onder de mensen en hoorde hij hun lief en leed. In de vrijetijd was hij actief in het bestuur van de buurt Carnavalsclub en in de vogelclub. Fien heeft 37 jaar met veel plezier in het Gemengd Koor gezongen en ook in het Dameskoor, bij rouw-en trouwdiensten.
Tiny is inmiddels 88, Fien 86. De broers en zussen van Tiny zijn allemaal overleden, Fien heeft nog een zus, die jammer genoeg niet bij hun 60 jarig trouwfeest aanwezig kan zijn. Beiden kijken terug op een heel fijn gouden bruiloftsfeest 10 jaar geleden. Op 11 september vieren Fien en Tiny, nu in iets kleinere kring, hun diamanten bruiloft met hun gezin, buren, vrienden en kennissen in Café ’t Centrum.
Als ik hen vraag of ze terugkijken op een goed leven samen, zeggen ze beiden meteen en volmondig Ja!
De Wegwijzer wenst Fien en Tiny en hun gezin een heel fijn bruiloftsfeest en alle goeds.

 

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto: Fotografie Simone

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *