Goed ‘mèrt-weer’ tijdens de Kindermarkt!

Goed Mèrt-weer i.p.v. Snèrtweer was het zondag tijdens de derde editie van de kindermarkt die door de ondernemersvereniging op het Theaterplaats werd georganiseerd. Waar de afgelopen dagen nog deels gevuld werden met de (voor de natuur broodnodige) regenbuien, was het zondag prima weer voor zowel verkoper als koper.
 
Rond het middaguur ben ik een kijkje gaan nemen op de Theaterplaats om te kijken hoe het de jeugdige verkopers uit Udenhout en omstreken verging. De eerste indruk was meteen een hele goede. Ik hoorde gezellige live-muziek, zag een goed gevuld terras en even later was ik nog getuigen van een optreden van ‘D-reaction crew’. De kraampjes waren zo opgesteld dat geen enkele ‘marktkoop-kid’ mocht klagen over de klandizie. Sterker nog…. ik zag de eerste vaders iets na half een al weer op het Tongerloplein arriveren met een nieuwe lading te verkopen producten die nog ergens op zolder achter een schot vandaan gevist waren. Spelletjes in alle soorten en vormen, kleding, schoenen en dat alles ook nog eens in alle maten
en voor alle leeftijden.
Geheel volgens traditie was er bij verschillende kraampjes op een gegeven moment alleen nog maar een van de ouders te bespeuren omdat de marktkoop-kids zelf even wat ‘marktonderzoek’ aan het doen waren bij andere kraampjes… Dit onderzoek vond opvallend vaak plaats bij de ijskraam, bij de suikerspin of bij de kraam waar je iets lekkers kon krijgen van Rosaly’. Ook bij de glittertatoo en het button-maken was het opvallend druk. Het toeval wil dat nou juist dát alle kraampjes waren waar de deelnemers een traktatie van de OVU konden krijgen.
Aan het einde van de middag was de markt weer voorbij en mochten alle niet verkochte producten, samen met de producten die bij een andere kraam gekocht waren, weer mee naar huis… Volgend jaar zijn de meeste ongetwijfeld weer van de partij!

Een groot compliment richting de OVU is zeker op zijn plaats!

 

 

 

 

 

 

Tekst: Pieter Michielsen, De Wegwijzer
Foto’s: Angelique de Graaij,
Wereldberoemd fotograaf uit Udenhout

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *