Sinterklaas in Udenhout

Zondagmiddag 20 november arriveerde Sinterklaas in Udenhout. Hij werd ontvangen in ’t Plein samen met de Hoofd-Piet. Daar werd meteen duidelijk dat het dit jaar toch wel spannend is omdat Sinterklaas te weinig stroom heeft in Udenhout. En hij heeft veel stroom nodig voor de inpakapparaten, voor het bakken van pepernoten, voor het krullen van zijn baard en nu ook nog omdat het
ineens koud is geworden. Gelukkig had Sinterklaas ook Plan-Piet en Klus-Piet bij zich. Plan-Piet riep telkens dat hij alles onder controle had, maar Klus-Piet moest bedenken hoe Sinterklaas toch aan genoeg stroom kan komen. Klus-Piet had eerst een fiets voor vader Jeroen, maar ook al trapte die erg hard, het was niet genoeg. Daarna kwam Klus-Piet met een groot apparaat met uranium, wat helaas ontploft e en met veel stoom en lichtflitsen kapotging. Toen hebben alle kinderen heel goed gedanst en stroom opgewekt. En als laatste heeft Giel gefietst op een fiets voor kleine mensen. Toen na dit alles de grote stekker in het contact werd gestoken was er eindelijk genoeg stroom. Dus kan Sinterklaas er ook in Udenhout voor zorgen dat er pakjes en lekkere dingen zullen zijn. Alle kinderen mochten Sinterklaas een hand geven en kregen een snoepzak. Er zijn in totaal wel zo’n 650 à 700 mensen geweest, waarvan de helft kinderen. Dus dat zijn al veel snoepzakken en is het maar goed dat Sinterklaas genoeg stroom heeft .

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *