Kerkzilver Udenhout en Biezenmortel

Afgelopen vrijdag werd in een met belangstellenden goed gevulde kantine van Jeu de Boules vereniging VOP het boek Kerkzilver Udenhout en Biezenmortel gepresenteerd.
Jan Karel Verhulst, koster van de Lambertusparochie en juwelier van beroep, deed 10 maanden (bijna dagelijks) onderzoek naar de geschiedenis en betekenis van het kerkzilver. Dit naar aanleiding van de vraag van Acoliet Henk Geerts hoe oud een bepaalde kelk was. Volgens Jan Karel kwam Kees van Kempen van Erfgoedcentrum ’t Schoor op het idee om van het onderzoek een boekje te maken, omdat de informatie te veel was voor een Sprokkel. Kees van Kempen zorgde voor de verhalen eromheen. Na afloop van de uitgebreide boekpresentatie werden de eerste exemplaren van het boek uitgereikt aan Pastoor Dorssers en Pastoor Looyaard.

Het boek is vanaf nu voor 15 euro te koop bij Erfgoedcentrum ’t Schoor.

Tekst en foto’s: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *