Lintje voor Wil Hamers tijdens nieuwjaarsconcert MVC

Na twee jaar geen uitvoering gaf Koninklijke Harmonie MVC-Udenhout afgelopen zondag in ’t Plein haar nieuwjaarsconcert. En dat was meteen een bijzonder concert!

Ruim voor de aanvangstijd vulde de hal zich al met bezoekers om een goed plekje te bemachtigen in de uitverkochte zaal. Het harmonieorkest onder leiding van Sander van Dorst en het opleidingsorkest onder leiding van Hadewych van Leeuwen gaven een prachtige uitvoering.
Bijzonder waren de aankondigingen van het jeugdorkest door vooraf gemaakte filmpjes. De start van het jeugdorkest met “bella ciao” bracht meteen zodanig de stemming erin dat het publiek spontaan meeklapte. Het opleidingsorkest speelde een aantal vrolijke stukken.
Mooie stukken zoals de Kaiser Walzer en de Radetsky Mars. De erbij getoonde filmbeelden gaven naast luistergenot ook nog  kjkplezier. Melodieën die, door de herkenbaarheid, meteen aanslaan bij het publiek. Bezoekers die ook bij de voorstelling “MVC@the movies” zijn geweest konden opnieuw genieten van enkele stukken uit de films van Beauty en the Beast, Pirates of the Caribbean en andere. Daarnaast van beide orkesten een gezamenlijk stuk uit Aladdin. Gezien het niveau en enthousiasme belooft dit veel voor de toekomst.
Na de pauze was er tot verrassing van iedereen en Wil Hamers in het bijzonder, wel een héél apart onderdeel van het concert. Waren hij en zijn familie aanwezig vanwege het nieuwjaarsconcert, tot zijn verrassing werd hij naar voren gehaald en ontving hij uit handen van locoburgemeester Lahlah een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wil was op 1 januari 75 jaar actief voor de Koninklijke Harmonie MVC. Actief als muzikant, maar ook 27 jaar als lid van het bestuur tot 2005. Daarnaast is hij actief bij de inzameling van oud papier en textiel waarbij de inkomsten voor de harmonie zijn. Als er instrumenten kapot zijn is Wil ook degene die ze zal repareren. Verder kan er op hem een beroep gedaan worden voor allerlei hand- en  spandiensten.
Dat deze blijk van waardering voor 75 jaar inspanning ook de volledige instemming had van het voltallige publiek bleek uit het  enthousiaste applaus. Vanuit de dorpsraad ontving Wil ook de hartelijke felicitaties. Dat er ook nog vijf jubilarissen in het zonnetje werden gezet maakte dit tot een heel bijzonder nieuwjaarsconcert, wat niet makkelijk vergeten zal worden, zeker niet door Wil en zijn familie.

Wil ook van de Wegwijzer van harte gefeliciteerd!

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *