Donatie van 100.000 euro van de coöperatieve Rabobank aan 7 Voedselbanken in Midden Brabant 

TILBURG- Zeven voedselbankorganisaties in de regio Midden Brabant zijn aan het begin van dit jaar verblijd met een donatie van een ton. Met deze bijdrage hoopt de bank de Voedselbanken deze winter te kunnen helpen om aan de stijgende vraag te voldoen.

 ‘Samen kunnen we het verschil maken’
De Voedselbanken in Midden Brabant staan voor een grote uitdaging. Door de huidige inflatie en hoge energiekosten stijgt de behoefte aan voedselpakketten, terwijl het aanbod van producten daalt. De Voedselbanken worden hierdoor nog afhankelijker van donaties en zoeken nog meer de samenwerking op met andere partijen.

Rabobank wil met deze bijdrage de Voedselbank, haar vrijwilligers en afnemers helpen. Door de voedselbanken te ondersteunen, wordt een brede doelgroep in de samenleving geholpen. De voedselbankorganisaties in deze regio hebben allen een doel aan kunnen leveren waarvoor zij de extra donatie zouden willen gebruiken. Gelukkig heeft de bank ook alle aangevraagde donaties kunnen honoreren. Benieuwd welke mooie doelen er gerealiseerd kunnen worden? 

  • Voedselbank Tilburg en omstreken: zij gaan met de bijdrage al hun vrieskisten en koelkasten vernieuwen. Hiermee besparen zij een hoop extra energie en wordt hun winkel nog toegankelijker. 
  • Voedselbank Bommelerwaard: met de bijdrage gaan zij hun oude koelwagen vervangen. 
  • Voedselbank Den Bosch en omstreken: ook zij hebben een aanvraag ingediend voor een bijdrage aan de aanschaf van een nieuwe transportwagen. De werkelijke aanschaf van deze (dure) vrachtwagen is met de donatie weer een stukje dichterbij gekomen.
  • Voedselbank Loon op Zand: ook voedselbank Loon op Zand heeft oude koelkasten en wil graag nieuwe (energiezuinige) koelingen. Met deze donatie kunnen ook deze aangeschaft worden.  
  • Voedselbank Altena: deze voedselbank heeft een koelcel waarvan de koelmotoren (na tal van reparaties) dringend aan vervanging toe waren. Met de donatie kunnen zij dit realiseren. 
  • Voedselbank Waalwijk: deze voedselbank wil graag aan de slag met hun logistieke processen, zodat zij nog beter en meer gezinnen kunnen helpen. Maar daar zijn nieuwe laptops en software voor nodig en het geld hiervoor ontbrak tot nu. Met de donatie kunnen zij dit mooie doel gaan realiseren. 
  • Voedselbank Oss en omgeving: deze organisatie kampt met hoge energiekosten. Een van de dingen die zij snel kunnen aanpassen om deze kosten te drukken is de lichtvoorziening. Met deze donatie gaan zij dan ook alle lichtbronnen aanpassen naar Led-verlichting. 

Met het toekennen van deze donaties draagt de Voedselbank indirect bij aan een financieel gezond leven, een thema dat de Rabobank hoog op de agenda heeft staan.

Heb je zelf ook geldzorgen en weet je niet wat te doen?
Op de landelijke site Geldfit.nl, beschikbaar voor alle inwoners van Nederland, vind je tips voor hulp bij geldzorgen. De coöperatieve bank wil mensen helpen een stap te zetten naar een financieel gezonder leven. Door een luisterend oor te bieden en inzicht te geven in inkomsten en uitgaven. Op Rabobank.nl/geldzorgen vinden klanten van Rabobank meer informatie over het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen. Zij staan klaar om te helpen met oplossingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *