Wil Haans geëerd voor zijn grote verdiensten voor Contact 50 (KBO)

Tijdens de Algemene Jaarvergadering van Contact 50 is aftredend bestuurslid Wil Haans onder luid applaus geëerd met De Zilveren Speld met Gouden Hart van KBO Brabant. De speld werd hem opgespeld door Frans Maas, bestuurder van KBO Brabant. Frans Maas roemde in zijn toespraak de vele activiteiten van Wil, die in 2012 secretaris werd van toen nog KBO Udenhout, maar sinds die tijd op een actieve en inspirerende manier vorm en inhoud gegeven heeft aan vele functies binnen de KBO.

Ria Monsieurs van Kring Tilburg gaf aan dankbaar te zijn voor alles wat Wil betekend heeft , ook voor Kring Tilburg. Ze konden altijd een beroep op hem doen en hopen dat te kunnen blijven doen.

Henk Kuypers, voorzitter van Contact 50 noemde Wil “een stofzuiger op het middenveld” en vergeleek hem met de oud voetballer Willy van de  Kerkhof. Wil nam alle opengevallen functies binnen Contact 50 er meteen bij. Alles wat bleef liggen, pakte hij op. Een duizendpoot, onmisbaar voor het bestuur.  Volgens Henk genoot Wil van alle activiteiten van de vereniging en nam hij aan de meeste activiteiten deel.

Wil was, naast secretaris, ook tijdelijk penningmeester. Hij was contactpersoon voor de leden en het bestuur en coördinator PR. Hij verzorgde het Jaarboek en het maandelijks magazine “Contactueel”. Op ICT gebied was Wil een vraagbaak , ook voor Kring Tilburg. Hij was mede initiatiefnemer van “’t Koffiemomentje” en het “Repaircafé” en was hier nauw bij betrokken.

In zijn dankwoord liet Wil blijken dat een groot deel van zijn leven in de afgelopen jaren inderdaad draaide om Contact 50. Dat kon hij alleen maar doen omdat zijn echtgenote José hem daar alle ruimte voor gaf. De bloemen, die Wil in ontvangst had genomen, gaf hij dan ook dankbaar aan haar door. Wil vertelde een groot voorbeeld gehad te hebben aan zijn moeder, die door haar bestuurswerk, ook een speld van KBO verdiende (“we hebben er nu dus twee thuis liggen”) en 100 jaar geworden is. Ook dat voorbeeld wil hij graag volgen.

Wil wil graag betrokken blijven bij Contact 50. Hij gaf aan dat bestuur en leden altijd een beroep op hem kunnen doen en sloot af met een “Tot ziens bij de fietstocht van komende maandag”, de eerst volgende activiteit van Contact 50. Het secretariaat van Contact 50 zal overgenomen worden door Ans van Erven. Ton de Jong gaat de PR doen. Voor activiteiten en beweging tekent Mia van Ingen. Contact 50 is nog op zoek naar een coördinator voor de culturele activiteiten. Met het vertrek van Gerda Coret is deze functie vacant. Contact 50 doet hierbij een oproep aan geïnteresseerden om
zich te melden.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *