Schoolvoorbeeld van gezonde samenwerking

Koningsspelen Udenhout-Biezenmortel 2023

Eerst wat indrukwekkende cijfers. 787 basisschool leerlingen, 110 hulpouders, 42 leerkrachten en stagiaires, 3 basisscholen, 5 sportclubs en een gloednieuwe sport BSO. De koningsspelen Udenhout en Biezenmortel zijn niet alleen uitgegroeid tot een serieus sport en spel evenement, maar ook tot een schoolvoorbeeld van gezonde samenwerking. Letterlijk en figuurlijk.

Een jaar geleden berichtten we in De Wegwijzer dat de drie basisscholen van Biezenmortel en Udenhout voor het eerst samen de koningsspelen organiseerden. Maar afgelopen vrijdag zagen we dat de krachtenbundeling nog meer gegroeid is.

Dit jaar sloten zich voor het eerst ook vijf sportverenigingen aan. VCU, MHCU, TPVU, SVSSS en dansschool Jump Dance Factory . Zij boden sportclinics aan, zodat kinderen op een laagdrempelige manier konden kennismaken met volleybal, tennis en padel, voetbal, hockey en dans. Een hele creatieve methode om kinderen hun sportieve interesses en aanleg te laten ontdekken en tegelijkertijd te investeren in nieuwe aanwas van onze sportclubs. Enthousiaste doorpakkers konden zich dan ook meteen bij de clubs aanmelden.

Maar dat was niet de enige primeur van de koningsspelen 2023. Want ook de eind vorig jaar geopende Sport BSO Roomley was erbij en leverde welkome ondersteuning in de vorm van mensen en middelen.

Tot slot waren ook enkele ondernemers van de partij. Zo droeg supermarkt Plus Ammerlaan met 500 stuks fruit letterlijk een bouwsteentje bij aan de energie en gezondheid van de kinderen. Jumbo sponsort landelijk het koningsdagontbijt op scholen.

Kortom de koningsspelen Udenhout en Biezenmortel zijn uitgegroeid tot een feest van samenwerking, dat kinderen een breed spectrum aan sport, spel en beweging biedt. Een evenement waar scholen, verenigingen, hulpouders en sponsors trots op mogen zijn.

Tekst en foto’s: Henny Schilders, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *