Prachtige bloemen fleuren het centrum van Udenhout op

Sinds enige tijd zijn de Slimstraat en Kreitenmolenstraat opgevrolijkt door bloembakken aan de lantaarnpalen met daarin een prachtig bloemenpalet. Hoe zijn die daar gekomen en waarom hangen er in de Slimstraat veel meer bloembakken dan in de Kreitenmolenstraat, vraag ik me af. Angelique de Graay van Ondernemersvereniging Welkom in Udenhout kan me antwoord geven op mijn vragen.

Meer dan vijf jaar geleden heeft de Ondernemersvereniging het plan opgevat om met fleurige bloembakken het dorp op te sieren. Het werd een langlopend project, voordat alle “beren op de weg” overwonnen waren. Ook hier geldt weer: “de aanhouder wint“. Na sponsoring door de Ondernemersvereniging, subsidie van de Gemeente en een bijdrage van de Dorpsraad werd een contract opgesteld met de leverancier van de bloembakken, die ook de verzorging van de bloemen doet.

Maar waarom zoveel meer bloembakken in de Slimstraat dan in de Kreitenmolenstraat? De meeste van de lantaarnpalen in de Kreitenmolenstraat blijken niet sterk genoeg te zijn om de bloembakken (met onderin een waterreservoir) te kunnen dragen. Deze lantaarnpalen worden door de Gemeente pas vervangen wanneer ze ergens anders niet meer nodig zijn. Het kan dus nog even duren voor alle lantaarnpalen vervangen zijn door sterkere exemplaren. Pas dan kan er een herverdeling plaats vinden tussen de bloembakken in de Slimstraat en de Kreitenmolenstraat.

Toch goed dat de Ondernemersvereniging daar niet op gewacht heeft. De inwoners van Udenhout en bezoekers kunnen nu genieten van een prachtige bloemenzee in de twee hoofdstraten van het dorp.


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer

Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *