“Udenhout aan zee”

Beachvolleybal in het hart van ’t dorp.
Voor de negende keer alweer stond Volleybalclub VC Udenhout afgelopen weekend garant voor een prachtig beachvolleybaltoernooi in het witte zand op de Theaterplaats. Mogelijk gemaakt door vele sponsoren uit Udenhout werden honderden kuub zand vrijdagmiddag gestort, als ondergrond voor 150 geoefende (zaterdag) en recreatieve (zondag)  volleyballers.
Zij streden in teams van 3 tegen 3 en 2 tegen 2 (geoefende spelers) of 4 tegen 4 (jeugdleden en recreanten). Om de sportieve  eer en de overwinning. Gadegeslagen en aangemoedigd door familie en vrienden, ook vanaf het terras van ’t Plein, onder het genot van een drankje en een hapje. Een gezellig evenement dat de deelnemers en bezoekers nog even in mediterrane sfeer bracht, zo aan het einde van de zomervakantie. Leuk en attractief voor jong en oud, sportief en wat minder sportief. Een mooi visitekaartje van VCU.

Hilde Oerlemans, organisator van het beachvolleybaltoernooi, vertelt dat VCU (opgericht in 1960) een echte dorpsclub is. Gezelligheid staat, naast het volleyballen, hoog in het vaandel. Iedereen in de club kent elkaar. Dat geeft een sterke onderlinge band. Er wordt op verschillende niveaus volleybal gespeeld. In jeugdteams, teams die uitkomen in de NeVoBo competitie, een damesteam in de Mastercompetitie en een gemende recreanten trainingsgroep. Thuisbasis is Sporthal de Roomley.
Binnen VCU worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals toernooien, pub-quiz, feestavonden en jaarlijks het Beachvolleybaltoernooi, waarmee VCU zich afgelopen weekend weer duidelijk “op de kaart gezet heeft ” binnen de gemeenschap van Udenhout.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *