We gunnen onze jeugd een gave pumptrack!

Zummut saome doen?

Nee inderdaad, een pumptrack heeft niets met naaldhakken te maken. Maar wel met bewegen, buiten zijn en met elkaar bezig zijn. Een pumptrack is een aaneengeschakelde baan van bulten en bochten die speciaal is ontworpen voor fietsen, steps, skateboards, rolschaatsen etcetera. De bedoeling is om zonder trappen, steppen of remmen over de baan te rijden, maar door ritmisch te bewegen.

“Zo’n baan voegt dus echt iets toe aan de voorzieningen voor gezamenlijke buitenactiviteiten voor de jeugd van Udenhout”, zeggen Linda van de Brande en Wendy Oosterwaal. Zij zijn de trekkers van het initiatief om ook in Udenhout zo’n baan te realiseren. Twee jaar geleden stapten ze met hun initiatief naar de Gemeente Tilburg. “We hebben enige tijd terug groen licht gekregen om het plan meer vorm te gaan geven. Voorafgaand heeft de gemeente meerdere locaties onderzocht. Dit heeft wat tijd gekost en uiteindelijk is het Kuilpad als meest geschikte locatie naar voren gekomen.”

Wij bieden Linda en Wendy graag de ruimte om hun plannen breed onder de aandacht te brengen en uw steun te vragen voor hun mooie initiatief voor de jeugd.

“Waarom is zo’n pumptrack een goed idee? Een pumptrack is een trekpleister die mensen samenbrengt. Die beweging en sociale interactie stimuleert. Kinderen gaan heerlijk naar buiten, even weg van de gamecomputer. Lekker op de step, skates, BMX, loopfiets of skateboard, alle kinderen van Udenhout in beweging! Voorbeelden in andere gemeenten leren dat een pumptrack ervoor zorgt, dat allerlei mensen van verschillende leeftijden, jong en oud en uit verschillende culturen op een positieve en sportieve manier met elkaar in contact komen.

De pumptrack in Udenhout moet dus een aantrekkelijke plek worden, die voor iedereen toegankelijk is en een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jeugd en het welzijn en de sociale samenhang in ons mooie dorp. Maar daar is geld voor nodig en dat komt niet aanwaaien. Het gemeentebestuur en de dorpsraad staan achter het initiatief, maar we hebben ook steun van ondernemers en particuliere sponsoren nodig om dit plan te realiseren. Hoewel alle berekeningen voor de realisatie nog niet zijn afgerond en het uiteindelijk benodigde budget nog niet bekend is, zijn ze we wel alvast gestart met het verwerven van donaties. Die zijn namelijk niet alleen van belang voor het dekken van de kosten, maar ze tonen ook aan dat Udenhouters hun jeugd graag zo’n voorziening gunnen.

We hebben al veel mooie donaties mogen ontvangen. En dat geeft aan dat er vertrouwen is in ons mooie initiatief. We snappen ook het daarbij helpt als we een compleet plan hebben, maar we hopen dat mensen zich daardoor niet laten weerhouden om een bijdrage te leveren. We gaan ervoor dat er in 2025 een mooie en sportieve plek is gecreëerd in Udenhout. Intussen houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.”

Helpt u mee deze mooie voorziening voor onze kinderen werkelijkheid te laten worden ?
Oftewel: ZUMMUT SAOME DOEN ?

Scan onze QR-code of ga naar de site https://www.doneeractie.nl/pumptrackbaan-udenhout/-86707, waar u op een veilige en makkelijke manier geld kunt doneren op onze inzamelactie.
Bedrijven die sponsoren krijgen een mooi plekje op onze Facebookpagina en tijdens de opening zetten wij ze extra in het zonnetje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *