Gezond en gelukkig oud worden? Wie wil dat nou niet?

Zondagmiddag werd duidelijk hoeveel organisaties en verenigingen er in Udenhout en Biezenmortel zijn, die ouderen bij het ouder worden ondersteuning kunnen bieden op het gebied van welzijn, contact, beweging, financiën, verzorging, veiligheid, hulp, hulpmiddelen etc. Al deze verenigingen en organisaties waren op zondagmiddag samen gekomen in de Eikelaar om ouderen informatie te geven over de vele mogelijkheden.

Vanuit het Platvorm Welzijn Udenhout en Biezenmortel werd enkele maanden geleden door Mia van Ingen (Dorpsraad), Jose’ van der Heijden (Contour de Twern) en Jackie de Turck (teamleiding de Eikelaar) het initiatief genomen om in Udenhout een markt te organiseren, kleinschalig en lokaal, naar het voorbeeld van de 60+ beurs in Tilburg. Met het doel om ouderen te informeren en diverse organisaties en verenigingen uit Udenhout en Biezenmortel met elkaar in contact te brengen.

Contact 50, Eva, Politie Buurtpreventie en Keurmerk Veilig Wonen, Alzheimer Stichting Midden Brabant, Wijkteam en Innovatie Atelier ’t Heem, Bijna Thuis Huis, Wijkteam en Ergotherapie Thebe stonden bezoekers te woord. Ook de Tuintjesclub, Loket U, de Vincentiusvereniging, de Zonnebloem, de Hulpcentrale, Vrijwilligers Tilburg,
Slaapoefentherapie, de Tweewieler, Seniorenwinkel, en Contour de Twern vertelden bezoekers over hun mogelijkheden. Buiten in de tuin waren Jeu de Boules Club VOP en Handboogvereniging de Meierijers present. Connie Slenders van Contact 50 gaf in een van de vergaderzalen uitleg over de Wet Langdurige Zorg (WLZ). In een andere zaal werd een demonstratie TaiChi gegeven.

Veel ouderen, sommigen met een van de kinderen, bezochten de informatiemarkt. De koffiebar van de Eikelaar was geopend, tussen de marktkraampjes stonden tafeltjes en stoelen klaar. Bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om samen met anderen een kopje koffie te drinken en bij te praten. Het was een gezellige drukte.

De Ggoud Markt blijkt een succes en voor herhaling vatbaar!

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *