Heropening kadoshop ’t Vintje

Op maandag 6 mei heropent ’t Vintje in van Heeswijkstraat nummer 1 haar winkel voor het publiek. Er is weken hard gewerkt om de winkel een flinke opknapbeurt te geven. Er is geschilderd en behangen, en er is nieuw meubilair aangeschaft. De opknapbeurt van de winkel is het sluitstuk van een jarenlang proces.
Teamleider Nicole van Dongen vertelt dat in Coronatijd aandacht werd geschonken aan evaluatie. “Zijn alle cliënten van ASVZ Vincentius, wat betreft dagbesteding, nog op de juiste plaats?” Op de dagbestedingslocatie, waar ook het winkelpand ’t Vintje gevestigd is, krijgen nu ouder wordende cliënten, die geen arbeidsmatige activiteitenbehoefte meer hebben, dagbesteding aangeboden. Ze hebben baat bij eenvoudige, repeterende handelingen en ontspanningsactiviteiten. Wel zijn op deze locatie een aantal cliënten bezig met het maken van producten zoals lavendelzakjes, kaarten en kruikenzakken. Ook zijn alle cliënten enthousiast betrokken bij het maken van labels voor alle producten in de winkel. Om ‘t Vintje weer te vullen met kunstzinnige, handgemaakte producten, vervaardigd door cliënten van ASVZ, is samenwerking aangegaan met Atelier Bijzonder. Atelier Bijzonder is een activiteitencentrum, gevestigd aan de Energieweg 10 in Udenhout. In de vier ateliers binnen deze locatie werken cliënten met veel enthousiasme aan kwalitatief hoogwaardige producten. Het afgelopen jaar is met man en macht gewerkt om ‘t Vintje te vullen met o.a. kaarsen keramiek, beelden en producten gemaakt van textiel. Ook wordt binnen ‘t Vintje ruimte geboden om schilderijen te promoten met verwijzing naar de kunstuitleen op de Energieweg. Er is nagedacht over een hele nieuwe productlijn. In andere vestigingen van ASVZ werd inspiratie opgedaan. Naast ’t Vintje en Atelier Bijzonder zijn ook de houtbewerking Groenstraat, de Handweverij in Tilburg, het Gilde en de zeepmakerij uit Sliedrecht benaderd om mee te werken aan de voorraad van de winkel. Ook producten van dagbestedingsgroepen van collega instellingen krijgen een plekje in de winkel. Er zijn afspraken gemaakt over de kleurstelling van producten. Er is gekozen voor een wat rustiger en volwassener uitstraling dan voorheen. Een styliste is gevraagd om bij de inrichting van de winkel te helpen. Begeleiders en cliënten samen zijn aan de slag gegaan om de winkel in te richten en zullen de winkel na de opening ook samen “bemannen”. Cliënten en medewerkers zijn enthousiast over alle vernieuwingen en hopen voor Udenhout een mooie kadoshop neer te zetten.
Het is prachtig om te zien hoe mensen met een beperking gebruik maken van hun talenten en er plezier aan beleven. Hoe mooi is het dat wij als kopers in kadoshop ’t Vintje onszelf of een ander blij kunnen maken met de producten van hun noeste arbeid. De producten zijn vanaf 6 mei weer te koop in de vernieuwde winkel. Ik ga er zeker een kijkje nemen.


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer Flyer: ASVZ

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *