De onderwaterlandschappen van Judith de Vet

“Als je voor een transparant schilderij van Judith de Vet staat is het net alsof je onder water duikt. De soms dik aangebrachte verf verandert voor je ogen in beweeglijke planten of koralen waar vissen in wegschieten. Perfect ronde stipjes borrelen her en der op als luchtbelletjes.”

Dit is de inleidende tekst op de website van Judith de Vet. Judith is een gepassioneerde Udenhoutse kunstenares, die 360° schilderijen maakt, waarmee ze letterlijk een nieuwe dimensie aan de schilderkunst toevoegt. In plaats van te schilderen op een plat doek, maakt Judith gebruik van dik plexiglas. Dit materiaal beschildert ze aan twee zijden, waardoor haar kunstwerken een driedimensionaal karakter krijgen. Op deze manier zorgt ze ervoor dat haar schilderijen vanuit elke hoek een ander beeld presenteren, waardoor ze een dynamische ervaring bieden, die van 360° te bewonderen is.

Haar stijl is abstract, maar toch evocatief, waardoor toeschouwers herkenbare beelden en vormen kunnen ontdekken. De toeschouwer wordt aangemoedigd om een eigen associatie te maken, afhankelijk van persoonlijke ervaringen en interpretaties. Sommigen zien onderwaterlandschappen, anderen bloesemlanen, terwijl weer anderen het spel van licht en kleur zal aanspreken.

Judith’s artistieke reis begon met creatieve opleidingen aan de Tehatex en St. Lucas. Daarnaast heeft ze ook de PABO afgerond en een periode als onderwijzeres voor de klas gestaan. Het moederschap bracht echter nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee, waardoor haar tijd en aandacht vooral naar haar kinderen ging. Ondanks deze drukke periode bleef de drang tot creatieve expressie altijd aanwezig.

Deze voortdurende zoektocht naar zelfverwezenlijking en artistieke vrijheid vormt de kern van Judith’s werk. Haar kunst is niet alleen een reflectie van haar technische vaardigheden, maar ook van haar passie voor creativiteit. Door haar unieke benadering heeft Judith de Vet met haar 360° schilderijen een bijzonder plekje veroverd in de wereld van de hedendaagse kunst.
Haar werk is te bewonderen in een doorlopende en een steeds vernieuwende expositie bij Gallery Rembrandt, Kleine Berg 42 in Eindhoven. Via de QR-code of www.judithdevet.com kunt u nader kennismaken met Judith en haar werk.

Tekst: Henny Schilders, De Wegwijzer
Foto’s: Judith de Vet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *