De Langste tafel van Udenhout

Wie afgelopen zaterdagmiddag het Tongerloplein opkwam kreeg een bijzonder tafereel voor ogen. Voor de Plus in U-vorm een hele lange tafel met roodgeblokte tafelkleden. Als decoratie zagen we een koe en enkele schapen staan. Het weer zat mee, de zon scheen volop zodat de meeste gasten een plaatsje zochten onder de bomen of een parasol. Rondom deze tafel allerlei kraampjes met de heerlijkste gerechten.

Initiatief van de Plus
De afgelopen periode hebben klanten van de Plus zegeltjes kunnen sparen en daarvoor met een bijdrage van €2.50 en voor kinderen €1,- een plaats kunnen veroveren aan deze langste tafel. Zo’n honderd kaarten waren er uitgegeven. Stefan Ammerlaan van de Plus nodigde iedereen uit om langs de kraampjes te gaan en daar allerlei heerlijks uit te zoeken. Zoveel mogelijk waren er lokale producten. Naast alle heerlijkheden van de Plus moeten we zeker de lekkere geitenkaas van Carla Verhoeven noemen die ook de duinboeren vertegenwoordigde. Heerlijke appelfleuries van bakkerij Vermeulen& de Otter en natuurlijk de melk en yoghurt van Boer Guus van de Dommelhoeve.

Samen eten altijd gezellig
Ik hoorde aan tafel dat mensen het een ontzettend leuk initiatief vinden. Samen eten met mensen die je nog niet kent of lang niet hebt gezien. Mensen uit het dorp ontmoeten. Ik zat tegenover een echtpaar dat in eerste instantie te laat was en geen kaarten meer kon krijgen. ’s Ochtends bij het boodschappen hoorden ze dat er toch nog plaatsen beschikbaar waren. Onmiddellijk pasten zij hun dag aan en zaten nu gezellig aan tafel.

Om een indruk te geven wat er allemaal te eten was noem ik een aantal gerechten, maar ben zeker niet volledig: tomatensoep, stokbrood, olijf- en borrelbrood, salades, Bao Bun buikspek, bami, saté, knakworst, lasagne, paddenstoelenrisotto, pizza, kaas, wraps, pastel de nata, ijs met aardbeien en blauwe bessen. Natuurlijk ook koffie, thee, water en frisdrank.
Een overdaad aan heerlijke dingen. Stefan vertelde dat wat over is zoveel mogelijk een goede bestemming krijgt zoals bijvoorbeeld de voedselbank. Zo min mogelijk verspilling.

Voor kinderen zorgde Bella Ballon voor prachtige creaties van ballonnen en muziek en dansjes.
Kortom het was gezellig en heel lekker. Wat zei Stefan op het eind: “Volgend jaar weer!”

Tekst en foto’s: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *