Team Udenhout gaat lopend en fietsend de Alp op

Alpduzes-2015-team-Udenhout-hpJaren lang volg je de verrichtingen van de vele honderden goed getrainde landgenoten die op die ene dag in juni zo vaak als mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen (voor dat weekend omgedoopt tot de Alp d’HuZes) op afstand. Tot je in 2014 binnen je kennissenkring te maken krijgt met twee personen die deze verschrikkelijke ziekte blijken te hebben.
Al snel ontstaat dan het idee om met een groepje te gaan trainen en ook die ene dag alles te geven om zoveel mogelijk geld op te halen voor de kankerstichting. Dit overkwam een vriendengroep uit Udenhout.
Yolanda de Beer en Carola van Nunen kregen beide te horen kanker te hebben. Gesterkt door de directe familie en vrienden om hun heen hebben ze besloten in 2015 (op 4 juni) deel te gaan nemen aan het fiets en loopevenement in Zuid Frankrijk. Een groep van 8 personen werd gevormd waarvan de helft de alp met de fiets en de andere helft lopend de top gaat halen.

Maanden van trainen gaan aan dit evenement vooraf. De saamhorigheid alleen al tijdens deze trainingen moet de beide dames sterken tijdens hun behandelingen. Maar dat is natuurlijk niet het enige waar ze het met z’n achten voor doen.
Er moet ook geld in het laatje komen om uiteindelijk een zo mooi mogelijk sponsorbedrag te kunnen overhandigen op de top van de Alp d’Huez. Je weet tenslotte maar nooit of nou net die euro’s er voor gezorgd hebben dat er iets gevonden wordt waardoor steeds meer mensen zullen genezen.

Om het bedrag zo hoog mogelijk te krijgen gaat Team Udenhout op zaterdag 25 april een spinningmarathon houden. Zoveel mogelijk fietsers kunnen op die dag mee komen spinnen (fietsen op een ‘hometrainer’ op de maat van de muziek en op het tempo dat de instructeur aangeeft). O.a. bedrijven kunnen fietsen sponsoren à € 100,00 per fiets. Het evenement duurt 4 uur en wordt van 14.00-18.00 uur gehouden in ’t Plein te Udenhout. Deze spinningmarathon wordt georganiseerd in samenwerking met Fitnesscentrum Feel Good uit Udenhout.
Op deze dag zullen ook alle leden van team Udenhout aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.
Aanmelden voor dit evenement kan via onderstaande facebookpagina of e-mailadres.

Naast deze spinningmarathon heeft Yolanda’s dochter (Lizan) op haar school een activiteit op touw gezet. Op het Willem I college in Den Bosch gaat zij samen met een paar vriendinnen een Sponsor Diner organiseren. Voor (minimaal) € 30,- kunt u deel nemen aan dit diner. Omdat er een nog meer ruimte beschikbaar gesteld is op deze school kan ook daar nog voor worden ingeschreven!!!

Als klap op de vuurpijl vertrekken op 18 mei twee leden van Team Udenhout (Jan en Jan) vanuit Udenhout op de fiets richting Zuid Frankrijk. Na een tocht van ongeveer 1000 kilometer zullen deze twee heren op 4 juni ook de alp zo vaak als mogelijk beklimmen.

Wij wensen team Udenhout erg veel succes met de voorbereidingen van alle activiteiten rondom dit evenement en hopen met hun dat heel Udenhout zich op meerdere vlakken op een mooie positieve manier zal laten zien…
Team Udenhout kun je volgen via hun Facebookpagina http://www.facebook.com/teamudenhout of je kunt een e-mailtje sturen naar teamudenhout@gmail.com voor informatie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *