Vele liefhebbers ervaren de Bierbelevenis in Udenhout

Bierbelevenis2015-02Voor de eerste maal werd op zondag 15 maart in ‘t Plein de ‘Bier Belevenis Udenhout’. De zaal van ‘t Plein werd voor de gelegenheid omgedoopt tot een grote bierbrouwerij. Maarliefst 12 verschillende bierbrouwers waren naar Udenhout gekomen om de verschillende soorten bier, die door die verschillende brouwers gebrouwen zijn, te laten proeven. Vanuit alle delen van Nederland en zelfs een brouwer vanuit Duitsland werden de soorten bier naar Udenhout vervoerd.
Bij binnenkomst kon men voor €3,- een speciaal ‘Bierbelevenis-glas’ kopen welke je dan vervolgens bij iedere kraam voor €2,- kon laten vullen. Ruim 400 bierliefhebbers hebben hier gebruik van gemaakt.
Bierbelevenis2015-03Voor iedere bierliefhebber zat er wel een favoriete smaak tussen. Van een Dubbel bier, vol en zacht van smaak en donkerbruin van kleur, tot een bier met een banaan en kruidnagel smaak.
De Reuzen bieren uit Moergestel stonden met 6 veschillende bieren klaar. Ook binnen deze bieren een grote verscheidenheid aan smaken, kleur en alcohol percentages. Het blond bier met een zachte fruitige citrusachtige smaak tot een 10% met een zeer stevige hopbitterheid. (De kenners zullen ongetwijfeld weten wat met dit soort termen bedoeld wordt….)
Ook het Narrenbier uit Haaren trok vele bezoekers, al was het alleen al voor de inmiddels uit de verschillende media bekende Nar, die zijn bieren aan stond te prijzen.
Bierbelevenis2015-04Namens Udenhout was het hoogtepunt te vinden op het podium, waar het enige echte Udenhoutse ‘Pop-Up bier’ live gebrouwen werd.
In verschillende stappen werd deze middag duidelijk wat er allemaal komt kijken bij het maken (brouwen) van bier.
In grote ketels werd het bier gemaakt. Gasten die gehoopt hadden dat ze aan het einde van de dag dit bier ook konden drinken, kwamen bedrogen uit. Het bier moet nu nog enkele maanden ‘liggen’ voordat het gedronken kan worden. Ook zal er aan dit bier nog een kersen-smaak toegevoegd worden, om ook dit bier weer een speciale smaak te laten krijgen.
Ongetwijfeld zijn er weer een aantal liefhebbers bijgekomen die de smaak van het bier belangrijker gaan vinden dan de hoeveelheid en dat je dus ook erg goed van een speciaal biertje kan genieten.

Bierbelevenis2015-05
Want een oud spreekwoord luidt niet voor niets: “Een goed biertje behoeft geen krans…..” of was dat toch anders en heb ik inmiddels teveel van het bier genoten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *