“Volgend jaar ga ik ook Alpe d’HuZes doen, mama!”

foto Roos duimDit roept Rozemarijn van Iersel (10 jaar) al drie jaar op rij, als haar moeder Erica Willems (47 jaar) terugkomt uit Frankrijk.

In drie jaar tijd heeft Erica al meer dan 10.000 euro voor het KWF bijelkaar gefietst. In totaal heeft Alpe d’HuZes in 9 jaar ruim 118 miljoen euro opgehaald. Met dit geld maakt het KWF wetenschappelijk onderzoek mogelijk en is de 5-jaars overlevingskans van kankerpatienten in de afgelopen jaren gestegen naar 62%. Dat is belangrijk en goed nieuws want in Nederland krijgen iedere werkdag zo’n 400 mensen te horen dat ze kanker hebben. Kanker raakt ons allemaal.

De motivatie van Rozemarijn was zo sterk dat Erica besloot om nog één keer deel te nemen aan Alpe d’HuZes en gaf hun 2-koppige team de naam ‘met JOU in m’n hart’.

HU3529“We fietsen niet alleen voor mensen met kanker die we kennen of verloren hebben. We fietsen voor de kankerpatienten van morgen. In de hoop dat op een dag niemand meer zal sterven aan deze verschrikkelijke ziekte”.

Hun doel is om samen 1 keer de Alpe d’Huez te beklimmen en 5000 euro in te zamelen voor het KWF. Om dat doel te bereiken hebben ze een aantal sponsoractiviteiten bedacht.

Eén van die activiteiten is een verzorgde familie- en toerfietstocht; “de Ronde van Roos” die vertrekt en eindigt bij Boomkwekerij Udenhout aan de Schoorstraat in Udenhout, op zondag 17 mei aanstaande. Deelnemers kunnen kiezen uit 35 of 80 km. Iedereen wordt door een echte fotograaf geportretteerd, krijgt op een gezellige pauze-plek koffie/thee/ranje met wat lekkers en kan bij terugkomst genieten van een high-tea. De bijdrage voor volwassenen is 15 euro, voor kinderen 5 euro.

Door een aantal genereuze donaties van bedrijven uit Udenhout maar ook daarbuiten zijn alle kosten gedekt en komt de bijdrage die deelnemers betalen voor 100% ten goede aan het KWF. Geen strijkstok dus! Daar zijn Rozemarijn en Erica best trots op.

Heb je interesse of vragen? Stuur een mailtje naar rondevanroos@gmail.com.

De actiepagina’s:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/ericawillems/erica-willems/

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/rozemarijniersel/rozemarijn-van-iersel/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *