Kasteelfeest 2016

De kasteelfeesten in 2011

De kasteelfeesten in 2011

Sinds de viering in 2011 van het 250 jarig bestaan van kasteel De Strijdhoef, is er op het kasteel geen evenement meer geweest waarbij de dorpsgemeenschap van Udenhout heeft kunnen genieten van de samenwerking tussen zoveel mogelijk aan Udenhout gerelateerde verenigingen en personen m.b.t. kunst, cultuureducatie en amateurkunst. Zoals eerder in de wegwijzer (rubriek van de dorpsraad) werd vermeld, had de Stichting Kasteelfeesten ingeschreven bij de Brabantse Dorpsderby. Helaas is de Stichting niet in de prijzen gevallen. Toch meent de stuurgroep, die inmiddels was samengesteld voor het Kasteelfeest 2016, niet bij de pakken te moeten gaan neerzitten. Begin mei komt de stuurgroep weer bij elkaar om te overleggen hoe het verder moet zonder de ondersteuning van de Provincie Brabant.

Het rijke cultuurleven in ons dorp wordt uitgedaagd tot een cultuurrijk dorpsfeest voor jong en oud waarbij creatieve en kunstzinnige initiatieven gebundeld worden op gebied van muziek, zang, dans, theater, beeldende kunst, heemkunde en immaterieel erfgoed.

Al in april 2014 is tijdens een bijeenkomst voor cultureel Udenhout, georganiseerd door de Dorpsraad, de veelvoudige behoefte uitgesproken om weer te komen tot een kasteelfeest waaraan de gehele dorpsgemeenschap, jong en oud (actief of passief) kan deelnemen.

De stuurgroep heeft plannen verzameld die uit het cultuurveld naar voren zijn gebracht en is al door velen uit het cultuurveld benaderd en ondersteund.

Wij hopen met dit evenement de samenwerking, kwaliteit en diversiteit van het cultuuraanbod in Udenhout te versterken. Het doel op langere termijn is de betrokkenheid van cultuur bij het kasteel in Udenhout meer te bevorderen.

Zodra bekend is op welke wijze het Kasteelfeest 2016 plaats kan vinden zullen wij iedereen hierover informeren.

Stuurgroep Kasteelfeest 2016

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *