Dorine Schuurmans en Frans Maas Nederlands kampioen Jackeroo

Volop activiteit rondom de Jackeroo borden

Volop activiteit rondom de Jackeroo borden

Dit jaar bestond het deelnemersveld van het officiële Nederlands kampioenschap Jackeroo uit 32 koppels. Deze koppels werden door loting onderverdeeld in 8 poules. Iedereen speelde dus minimaal twee partijen. De winnaars van iedere poule kwamen op het afvalschema terecht. Dat het spel inmiddels wereldwijd op een erg hoog niveau gespeeld wordt, bleek wel uit het feit dat de wedstijden allemaal erg spannend waren en dat het langzaamste tijdschema al snel bijgesteld moest worden naar een nog later tijdstip waarop de finale zou kunnen beginnen. Dit was overigens wel weer goed nieuws voor de personen in de frietkraam en daarmee de penningmeester…
Er waren drie koppels bij die de Nederlandse titel al een keertje in de wacht hadden weten te slepen. Echter kwam er van die ‘oud Nederlands kampioen koppels’ maar één koppel in de kwartfinale. In de halve finale moest ook dit koppel bekennen dat “het moeilijker is om aan de top te blijven dan er te komen”.

Op de voorgrond Marian en Gerard van Drunen tijdens hun halve finalewedstrijd. Op de achtergrond de andere halve finale met de uiteindelijke winnaars Dorine Schuurmans en Frans Maas.

Op de voorgrond Marian en Gerard van Drunen tijdens hun halve finalewedstrijd. Op de achtergrond de andere halve finale met de uiteindelijke winnaars Dorine Schuurmans en Frans Maas.

Dorine Schuurmans en Frans Maas wisten in de finale de zenuwen het best onder controle te houden. De 5e Nederlandse Jackeroo titel komt dus op naam van dit koppel uit Tilburg. Marian en Gerard van Drunen (Udenhout) zagen alle demonstratiewedstrijden, openingen van winkels en bezoekjes aan televisieprogramma’s en filmpremières, die de winnaars ieder jaar ten deel valt, aan hun neus voorbij gaan. Maar misschien zullen ze nog de meeste nachten wakker liggen van de gemiste eeuwige roem…, want daar gaat het uiteindelijk bij dit gezelschapsspel om!!!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *