Kunstrondje Udenhout

Kunstrondje2015-01Voor de zesde keer trokken vele kunstliefhebbers door Udenhout om op zoek te gaan naar verschillende soorten kunst die in Udenhout gemaakt worden.
Het is iedere keer weer een aangename verrassing als je bij de deelnemers achterom loopt en vervolgens in een soort Galerie terecht komt waar verschillende kunstobjecten staan uitgestalt.
Dit jaar waren er door heel Udenhout een 12-tal locaties waar de kunstwerken van 13 kunstenaars te zien waren.
Nieuw dit jaar was de locatie bij De Sprankenhof aan de Schoorstraat 26a. Op deze locatie, waar ook een pluktuin is gevestigd hebben drie kunstenaars de gelegenheid gekregen hun kunstwerken tentoon te stellen.

Jeanny van Wagenberg deed dit jaar voor de eerste keer mee.

Jeanny van Wagenberg deed dit jaar voor de eerste keer mee.

Naast deze locatie waren er dus nog 11 locaties waar in vele gevallen de koffie en thee klaar stond en waar je echt ‘op z’n Udenhouts’ ontvangen werd.
Onder de kunstenaars zijn er een aantal die al enkele jaren eerder meegedaan hebben, maar ook daar is duidelijk te zien dat er het afgelopen jaar niet stilgezeten is.
Voor iedereen was er wel ergens een adres waar alle kunstwerken erg tot de verbeelding spraken.

Ook voor Astrid Roon en Gerhard de Wit was het de eerste keer.

Ook voor Astrid Roon en Gerhard de Wit was het de eerste keer.

Voor de een waren dat schilderijen, voor de ander waren dat beeldhouwwerken. Weer een andere groep gaf de voorkeur aan de foto’s en de quilt-kunst zoals in de Tuinstraat.
Kortom, het rondje Udenhout was weer zeer gevarieerd en door al het moois bijna niet in één dag te fietsen. Een goede reden om volgend jaar nog eens een rondje te komen fietsen.

UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *