Udenhoutse Turners succesvol op het NK Turnen

Pepijn-NK2015Je mag het een unieke prestatie noemen als je in 2 jaar tijd van de derde naar de eerste divisie promoveert en respectievelijk eerste, tweede en eerste wordt op de meerkamp van het NK turnen. Deze prestatie is geleverd door Pepijn Habraken. 20 juni jl. Werd de strijd uitgevochten tussen de 12 beste turners van Nederland uit de eerste divisie in Ahoy te Rotterdam. Ze waren er natuurlijk allemaal op gebrand om de gouden plak in de wacht te slepen. Het was spannend tot op het laatste onderdeel. Pepijn stond eerste met slechts 0.1 punt voor op zijn directe concurrent en zou dus op zijn koningsnummer, de sprong, alles moeten geven. Hij deed dus wat van hem verwacht werd en pakte met een verschil van 0.6 punt t.o.v. nummer 2, de titel. Tevens vestigde hij een persoonlijk record met een totale puntentelling van 71.05.

Zondag 21 juni mocht hij nog aantreden bij de toestelfinale. Pepijn was geselecteerd voor 5 van de 6 onderdelen en kon hier nog een keer laten zien dat hij een terecht kampioen is. De vermoeidheid zat na gisteren nog goed in de benen maar ondanks dat behaalde hij toch nog 3 medailles: goud, zilver en brons op respectievelijk sprong, ringen en brug. Gezien zijn leeftijd van 16 jaar mag hij nog 2 seizoenen uitkomen in de eerste divisie en kan hij proberen zijn titel van 2015 nog 2 keer te verdedigen. Maar als het aan Pepijn ligt, zo snel mogelijk richting eredivisie want dan begint volgens hem pas het echte werk.

Jordy-NK2015Ook Jordy Snoeren heeft zijn laatste wedstrijd op het NK in de derde divisie netjes afgesloten. Hij werd zesde op de meerkamp, behaalde nog een gouden plak bij de toestelfinale op de brug en werd zesde op het onderdeel vloer. Na 11 jaar heeft hij besloten om te stoppen met turnen. Hij wil hierbij iedereen bedanken die hem de afgelopen 11 jaar hebben begeleid en ondersteund waaronder familie, vrienden en bekenden en niet te vergeten alle mensen van sportvereniging Prins Hendrik te Vught

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *