Open Dag zondag 20 september op Tuinderij de Wenteling

Zondag, 20 september bent u van Harte welkom op Tuinderij de Wenteling op het Landpark Assissië te Biezemortel. Op
deze dag zijn er rondleidingen over de tuin en in de werkschuur, uitleg over de groentepakketten die de Wenteling levert,
kinderactiviteiten en een proeverij met op de Wenteling geteelde groenten verzorgd door Ammezatie. Natuurlijk is er ver-
koop van eigen geteelde groenten en is er een terras. De dag staat in het teken van “aandacht”, wat een rode draad is in de werkzaamheden die op de Wenteling plaatsvinden.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Op de Open Dag zullen we stil staan bij de aandacht voor de bodem, de
teelt, de oogst, het inpakken van de groentepakketten en over de bereiding van de groenten bij u thuis.
De Wenteling is gelegen in een prachtig parkachtig landschap, waar op 1,3 hectare leemhoudende zandgrond, een heel pallet aan groenten volgens de biologische richtlijnen wordt geteeld. Alle groenten worden afgezet via het groenteabonnementen systeem waarbij klanten een wekelijks pakket groenten geleverd krijgen op afhaalpunten bij hen in de buurt.
Door deelname aan het regionale rassenproevenproject “Smaakmarkt Brabant” aangevuld door eigen rassenproeven, wordt op de Wenteling zoveel mogelijk gekozen voor groenterassen die op het bedrijf passen en die daarbij ook smaakvol zijn. Momenteel lopen er rassenproeven van pompoen, prei, en spruiten, die ook te zien zullen zijn.

Nieuw op de Wenteling is de Kruidentuin, waar abonnee’s van de Wenteling gratis keukenkruiden als peterselie, selderij, thijm, etc. voor eigen gebruik kunnen oogsten. O.a. op deze manier wil de Wenteling zijn klanten meer kennis laten maken met de tuinderij. Tijdens de Open Dag zullen gratis kruidenbosjes aangeboden worden.
Tuinderij de Wenteling levert groentepakketten in Den Bosch, Helvoirt, Biezenmortel, Oisterwijk, Berkel Enschot, Udenhout, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen en Vlijmen. En Tilburg, een stad met veel mensen geïnteresseerd in biologische en verse groente krijgt nu ook een leverdag; de vrijdag.
Op de Open dag, 20 september, is er alle gelegenheid om rond te kijken en vragen te stellen. De dag zal plaatsvinden 12.00 uur tot 16.00 uur op Landpark Assissië, Hooghoutseweg 3 te Biezenmortel alwaar, via bewegwijzering, Tuinderij de Wenteling zal zijn aangegeven. (www.tuinderijdewenteling.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *