Nieuwbouw bij ASVZ officieel geopend

ASVZ opening1Op vrijdag 11 september werd de nieuwbouw op ASVZ locatie Vincentius aan de Schoorstraat in Udenhout officieel geopend. De genodigden werden in verband met het mooie weer ontvangen op het plein bij de nieuwe kwadrantwoningen waar ook het formele deel van de opening plaatsvond met een toespraak van Wethouder Zorg, dhr. Kokke, en Peter Mertens, raad van bestuur ASVZ, en de overhandiging van het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte boekje. De openingshandeling werd verricht door bewoners. Zij liepen door een papieren deur waarna een regen van slingers over hen neerdaalde. Daarna verzorgden zij rondleidingen in de woningen. Als afsluiting werden er talloze ballonnen opgelaten met naamkaartjes. De ballon die het verste komt zorgt voor een mooie prijs. Ook werd symbolisch een sloopactie uitgevoerd om de tweede fase officieel in te luiden.

De eerste fase van de nieuwbouw is hiermee officieel afgerond. De cliënten beschikken nu over een prachtige woonplek. Een aantal woningen is grondig gerenoveerd en op het middenterrein is ruimte voor recreatie. Ook op de kinderboerderij is van alles te beleven en er komt een ware belevingstuin. In maart werd de oude rectorswoning geopend onder de nieuwe naam ‘Theeschenkerij ’t Rectoraat’, waar een groep cliënten hun dagbestedingsplek hebben gevonden.

Fase twee van de nieuwbouw is in volle gang. Hierin ligt vooral de nadruk op de volgende fase wonen en de kapel. Na afronding kunnen 56 bewoners hun nieuwe woonomgeving weer betrekken. Er gaat zeker nog een hele tijd overheen voordat alles klaar is en locatie Vincentius weer helemaal van de bewoners is.

Behalve op locatie Vincentius biedt zorgorganisatie ASVZ ook op tal van andere plaatsen in Midden- en Zuid-Holland en West- en Midden-
Brabant ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. ASVZ heeft diverse woonvoorzieningen
en dagcentra en biedt ondersteuning
thuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *