Unentse Mèrt

UnentseMert rietDe tweede zondag van september staat in Udenhout al sinds jaar en dag gereserveerd voor ‘De Unentse Mèrt’, de jaarmarkt die al vanaf de beginjaren door het folkloristische tintje anders is dan andere jaarmarkten in de omgeving. En waar dat tintje de laatste jaren misschien wat
aan glans verloren had, leek het dit jaar juist weer wat meer te glimmen. Misschien dat dit kwam door de ambachten die centraal op het Tongerlooplein stonden opgesteld en de handambachten in de Slimstraat. Het is toch iedere keer weer een fraai gezicht om die oude machines te zien werken.

UnentseMert kindermertWat ook ieder jaar weer een grote aantrekkingskracht heeft op zowel bezoekers als ‘marktkooplui’ is de Kindermèrt. Een rommelmarkt waar menig ouder ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. De stapels dozen op zolder worden naar beneden gehaald en de inhoud voorzien van prijskaartjes variërend van 0,10 ct. tot enkele euro’s. Tegen het einde van de markt is aan de gezichten van de ouders vaak te zien of de rommelmarktmiddag een succes geweest is. Of de zolder is weer leeg, of alle verdiende euro’s zijn door de kinderen bij andere kramen al weer uitgegeven waardoor een nog grotere kraam voor volgend jaar al weer gereserveerd kan worden…

UnentseMert boomHet bezoekersaantal was, volgens de verschillende verkopers wat minder dan vorig jaar. Misschien dat de weersvoorspellingen daartoe bijgedragen hebben. Dit zou erg jammer zijn, want juist het weer was precies goed voor een bezoekje aan de jaarmarkt. Ook hoor je vaak dat men niet snapt waarom er entree gevraagd wordt voor de markt. Ook hiervoor zal de organisatie een goede reden hebben, maar is het misschien een overweging waard om de plussen en minnen daarvan nog eens langs elkaar te leggen!!!

UnentsMert kindboerderij
UC-adverteerbanner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *