Wil van Rooij 35e Udenhoutse Broeder

Op zondag 24 januari is in Woonzorgcentrum De Eikelaar in Udenhout bekendgemaakt welke man of vrouw de 35e Udenhoutse Broeder is en is opgenomen tot het Genootschap van de Udenhoutse Broeder. Deze titel wordt elk jaar vergeven aan één van de vele vrijwilligers in Udenhout en/of Biezenmortel. Deze ‘supervrijwilliger’ is een lichtend voorbeeld voor vele anderen én met die ene persoon worden allen bedankt die zich inzetten voor anderen.

Wil van Rooij uit Biezenmortel is gekozen tot 35e Udenhoutse Broeder.

Udenhoutse Broeder 2016-01Bijzondere titel
In de feestelijke ambiance van het Atrium van Woonzorgcentrum De Eikelaar ontving Wil deze bijzondere titel en de daarbij behorende attributen als pij, schild en zilveren broederspeld uit handen van Vader Abt, Wim van Kempen. Wil heeft zich als vrijwilliger ingezet op het terrein van de maatschappelijke dienstverlening. Zijn werkzaamheden voor de EHBO in Helvoirt en in de regio zijn gevarieerd en ongeëvenaard: kaderinstructeur, examinator, cursusleider en bestuurder, ook rayonaal.
Daarnaast vond en vindt Wil de tijd zich in te zetten als begeleider van Lourdesreizen en als Broedermeester van de bedevaarten naar Kevelaer. Acht jaar lang nam hij deel aan de Parochievergaderingen van Biezenmortel en was lid van de Ouderraad van de Franciscusschool aldaar. Vele ouders en leerlingen van basisschool De Wichelroede kennen hem als vrijwilliger/conciërge en nu nog begeleidt hij als EHBO-er de leerlingen tijdens schoolkampen. Via de NCB was Wil betrokken bij de organisatie van een week voor ouderen op de Guldenberg.
Kortom, redenen genoeg om deze voorbeeldvrijwilliger één keer in ’t zonnetje te zetten

Feest
En dat gebeurde dus tijdens deze voor iedereen gratis toegankelijke middag waar aanwezigen werden getrakteerd op koffie met een stuk Udenhoutse Broeder en op “brood meej zult”.
Onder de vrolijke klanken van het orkest Noggus en in aanwezigheid van vertegenwoordigers van wereldlijke en kerkelijke overheid en Prins en Raad van XI van d’n Haozenpot trokken velen langs de nieuwe broeder om hem lof en dank te brengen. Ere wie ere toekomt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *