44 jaar De Kleuven: ut Vliegt Veurbij!

KleuvenHet is bijna zo ver: Carnaval 2016 staat voor de deur! Dit jaar bestaan De Kleuven 44 jaar. Reden voor een extra feestelijke carnaval in Kleuvendûrp! Ook dit jaar organiseren De Kleuven de zaterdagoptocht en de Lichtjestocht met deelnemers uit Biezenmortel en de wijde omgeving.

Op zaterdag 6 februari vertrekt de optocht om 13.11 uur vanaf de Capucijnenstraat (aan de kant van de spoorwegovergang). De route is dit jaar gewijzigd: via De Reijt en de Vosselaerstraat eindigt de optocht bij de rotonde met de Biezenmortelsestraat. Hou er dus rekening mee dat de gehele bebouwde kom van Biezenmortel tussen 12.30 uur en 14.30 uur niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur in gemeenschapshuis de Vorselaer .

Op dinsdagavond 9 februari vindt voor de negende keer de Lichtjestocht plaats. Om 19.30 uur zullen zo’n 20 deelnemende wagens vertrekken vanaf de Capucijnenstraat (aan de kant van de spoorwegovergang) en dezelfde route volgen als bij de zaterdagoptocht. De bebouwde kom van Biezenmortel is volledig afgesloten voor verkeer tussen 18.00 en 21.30 uur.

Voorafgaand aan de Lichtjestocht wordt dit jaar om 17.00 uur Biezenmortel Stampt georganiseerd: vrijwillige stamppotmakers uit Biezenmortel serveren gratis de lekkerste stamppotten van de afgelopen 44 jaar. Vier Biezenmortelse jeugdgroepen verzorgen de muziek, dus dat wordt Stampen! Vanaf 16.00 uur zal de Capucijnenstraat vanaf de spoorwegovergang tot aan de kruising met de Winkelsestraat ter hoogte van Capucijnenstraat 80 daarom al afgesloten zijn.

In verband met het hoge aantal bezoekers, adviseren wij u dringend om, indien mogelijk, per fiets naar de Lichtjestocht te komen. Parkeergelegenheid voor auto’s is in beperkte mate mogelijk op het terrein van Prisma of op aanwijzing van de aanwezige verkeersbegeleiders. Uiteraard wordt ook dit jaar voor de nodige sfeer gezorgd: er wordt gezorgd voor muziek langs de route, frietkramen zijn aanwezig en voorafgaand aan de Lichtjestocht heeft u de mogelijkheid lichtgadgets te kopen. Tevens zijn er diverse toiletgelegenheden aanwezig, waaronder in gemeenschapshuis De Vorselaer. Hier zal tevens rond 22.30 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. De toegang is gratis, wel heeft u de gelegenheid om voorafgaand aan de optocht een vrijwillige bijdrage te doneren om in 2017 de tiende editie van de Lichtjestocht mogelijk te maken!

 

Nieuw dit jaar bij zowel de Zaterdagoptocht als de Lichtjestocht is de publieksprijs. Door een sms te sturen naar 3553 (45ct per bericht) onder vermelding van ‘Kleuven + startnummer’ maakt u tevens kans op diverse prijzen.

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Kleuvendûrp tijdens de carnaval! Meer informatie en het volledige programma van carnaval 2016 vindt u terug op www.dekleuven.nl.

 

Wij wensen u een fijne carnaval en zien u graag in Kleuvendûrp!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *