Wordt The Booze Band de beste Coverband van de Benelux?

BoozeParadiso-01Voor diegene die nog nooit van The Booze Band gehoord heeft, willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om deze band aan jullie voor te stellen.
The Booze Band, wat staat voor ‘drank’, is ongeveer 30 jaar geleden opgericht en bestaat na enkele mutaties uit de volgende personen; Wim uit Kaatsheuvel op gitaar, Edwin uit Loon op Zand ook op gitaar, Twan uit Teteringen op de Bas, Peter uit ons eigen Udenhout op de drums en Margo uit Biezenmortel is de zangeres van de band.
Naast verschillende optredens door het jaar heen heeft de band zich in 2014 ingeschreven voor ‘The Clash of the Coverbands’.
Vier optredens hebben de muzikanten van The Booze Band er inmiddels op zitten. Het eerste optreden was in Bergen op Zoom in oktober 2014. Via MEZZ in Breda (april 2015) en de regiofinale in oktober 2015 in 013 te Tilburg, wist The Booze Band zich te plaatsen voor de semi-finale voor de Benelux. Voor deze ronde moesten de muzikanten al vroeg uit de veren, omdat er een tripje naar Amsterdam gemaakt moest worden. In dé poptempel van Nederland “Paradiso” stond deze ronde gepland. Naast het optreden zelf werden er deze dag nog een tweetal nummers opgenomen, die vanaf 1 februari op radio Veronica te horen zijn (hier gaat overigens ook een soort wedstrijd van gemaakt worden). Ook opnames voor RTL 5, die vanaf 25 maart om 23.30 uur wekelijks te zien zijn, werden die middag gemaakt.
Om 16.45 uur begon de wedstrijd en was de bus vol met supporters inmiddels ook in Amsterdam aangekomen.
“Op het moment dat je op het podium staat merk je pas waarom dit zo’n speciale zaal is om te spelen.”zegt Margo, nog steeds zichtbaar onder de indruk.
Helemaal vlekkeloos verliep het optreden niet. De band zelf had hier helemaal geen schuld aan, maar tijdens het eerste nummer moest het optreden onderbroken worden omdat omhoog geschoten serpetines voor brandgevaar zorgden. Met een hoogwerker moest het gevaar eerst weggehaald worden alvorens de band verder kon met hun repertoire. Nummers van o.a. Gary Moore, Anouk, The Free, Led Zeppelin, Black Crowes, Golden Earing, ZZ-top, Heart en Bruce Springsteen komen voor in de playlist die over het algemeen stevige classic rock nummers bevat.
In het half uur dat de band de tijd kreeg om te spelen wisten ze ook in Paradiso hun kwaliteiten goed te etaleren. Met een eerste publieksprijs wisten ze zich ook nog eens te plaatsen voor de finale op 23 april in het klokgebouw in Eindhoven. “We fucking did it again!” was kort na de prijsuitreiking al te lezen op de facebook pagina van de band.
Voor deze finale zullen er ongetwijfeld nog meer bussen met supporters mee reizen. Kunt u echter niet wachten tot 23 april, dan kunt u tijdens carnavalszondag in Biezenmortel terecht. Of het na de finale nog mogelijk is om ze in de buurt te zien valt te betwijfelen. Het aantal boekingen en het gebied waar ze moeten gaan optreden wordt door dit succes alleen maar groter.
In Biezenmortel treden ze om 20.30 uur op in de Vorselaer en zijn de bandleden best bereid om er na afloop een heerlijke ‘Booze Borrel’ op te drinken.

BoozeParadiso-02

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *