Einde na 35 jaar mondorgelclub “De Ademhappers”

Het is 35 jaar geleden dat er voor een ontspanningsavond van de N.C.B. Udenhout een 8-tal personen bij elkaar ging zitten om te bekijken wat voor podiumact ze op deze avond zouden kunnen doen.
Al snel werd het mondorgel als mogelijkheid genoemd. De heren uit buurtschap Hooghout en ‘t Winkel waren het met elkaar eens en zo stonden ze enkele dagen later op het podium in Biezenmortel. Dit optreden van 20 minuten was echter niet genoeg voor het achttal. Naar aanleiding van dat optreden werd door De Eikelaar in Udenhout gevraagd of ze zo nu en dan ook eens een optreden zouden willen verzorgen in het bejaardenhuis. Een tweede en daarna nog vele optredens meer was het gevolg. Je mag rustig zeggen dat het vanaf dat moment een beetje uit de hand is gelopen wat geresulteerd heeft in 35 jaar muziek maken onder de naam de “De Ademhappers”.
De naam De Ademhappers was na de eerste oefenavond snel geboren. Doordat het voor een aantal heren erg lang geleden was dat ze op het mondorgel gespeeld hadden, zaten ze na een paar nummers al flink te puffen en zuchten. Voor Jan van Roessel was de naam De Ademhappers een logisch gevolg.

ademhappers-afscheid-1

In die 35 jaar zijn De Ademhappers een begrip geworden in Udenhout, Biezenmortel en omstreken. Om even een vergelijking te maken; De Beatles hebben het geen 35 jaar met elkaar vol gehouden; menig artiest is erg blij wanneer ze een zaaltje of in het geval van de echte grote artiesten een stadion vol spelen. Uit de gegevens die van de Ademhappers zijn bijgehouden, blijkt dat ze 8 tot 10 stadions volgespeeld hebben wanneer we alle bezoekers bij elkaar optellen. De Ademhappers hebben in totaal 821 keer opgetreden op de meest uiteenlopende en denkbare plaatsen in zowel binnen- als buitenland. Plaatsen waarvan zehet bestaan nog niet eens wisten…
Kortom, het waren 35 jaar om trots op te zijn, en dat alles was natuurlijk nooit gelukt als de heren onderling er niet zoveel plezier in gehad hebben. En ook nu zouden de heren nog makkelijk op 4 tot 5 optredens kunnen inplannen per week, maar de leeftijden van de heren laten dat niet meer toe. En dat is uiteindelijk de reden dat er na 35 jaar een punt achter de Ademhappers gezet wordt. Op een leeftijd van 90, 85, 83, 80 en 2 personen met een leeftijd van net onder de 80 is het mooi geweest. Tijdens carnaval hebben De Ademhappers een tijdperk in tegenovergestelde richting afgesloten zoals het 35 jaar begon. Het voorlaatste optreden in de Eikelaar op carnavalszaterdag en het laatste optreden tijdens de carnavalsmiddag van de KBO, op het podium waar het 35 jaar geleden ook allemaal begon!

ademhappers-afscheid-2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *