Als je vader dit zou weten

als-vader-dit-hoort-02Ieder jaar brengt Theatergroep Udenhout een toneelstuk op de planken op het podium van ‘t Plein.
Maanden aan voorbereiding en repeteren gaan aan deze drie voorstellingen vooraf. Naast uiteraard de spelers van de verschillende rollen, zijn ook vele mensen achter de schermen aan het werk met bijvoorbeeld het bouwen van een decor.
Dat op alle gebieden het toneel gezelschap steeds professioneler wordt was dit jaar weer goed te zien. In een decor waar verschillende technische snufjes in verwerkt waren, lieten de 10 spelers zien ieder jaar weer stappen te maken in het toneelspelen.
Dit jaar ging het verhaal over een gezin, waarvan de vader 5 jaar geleden om het leven was gekomen. Moeder Barbara (Carla Verschuuren) woont in een huis met drie puber kinderen. Twee meiden en een jongen. De kinderen Willemien (Julia Gabriels), Laura (Esther de Klerk) en Daan (Miranda Snoeren) zijn totaal verschillend en hebben, zoals in ieder gezin met puberkinderen, regelmatig met elkaar aan de stok. Naast de kinderen is ook Oma (Corrie Snoeren) in het huis woonachtig en doet de huishoudster (Mieke Smulders) haar best om na een gevangenisperiode weer terug te keren in de maatschappij. Met ook nog een buurman (Clemens Schoonus) en buurvrouw (Annette van den Brand) van de ene kant en de buurvrouw van de andere kant (Thea Kroot), die regelmatig over de vloer komen, is het in huis regelmatig een redelijke chaos. De foto van pa aan de muur wordt regelmatig toegesproken om aan te geven dat als hij er nog geweest was, het allemaal heel anders zou verlopen.
als-vader-dit-hoort-01Het anderhalf uur durende toneelstuk heeft op donderdagmiddag (voor de KBO) en op vrijdag en zaterdagavond voor goed gevulde zalen gezorgd. Een bewijs dat Theatergroep Udenhout het in Udenhout gewoon goed doet.

Tijdens de uitvoering hebben ook achter het schermen vele personen hun steentje bijgedragen voor een goed verloop van de voorstellingen. Uiteraard is het compliment ook aan het adres van deze personen gericht.
Ook volgend jaar zal er weer een voorstelling ingestudeerd worden. Deze zullen hier uiteraard op Udenhout-Centraal.nl, maar ook in de Wegwijzer, aangekondigd worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *