Het kampioenschap is binnen

SVSSS-kampioen-2016-01Udenhout en Biezenmortel mogen het weten
Al enkele weken, en voor de echte supporters stond het zelfs al maanden vast; SVSSS zou kampioen worden in de 4e klasse.
Nadat SSS twee weken moest kijken naar de uitslagen die VCB liet noteren, was het op 3 april aan de blauwhemden zelf om het laatste beslissende punt binnen te halen. Uitgerekend tegen VCB in Biezenmortel kon dat laatste zo begeerde punt opgehaald worden. Maar dat VCB zich niet zomaar gewonnen zou geven stond al net zo lang vast.
Om half drie begon de wedstrijd, wat vanaf een uur of half twee een lang blauw gekleurd lint aan fietsers richting Biezenmortel tot gevolg had.
Ook de aanhang van VCB was in grote getalen aanwezig, maar dat is in Biezenmortel bijna iedere wedstrijd het geval!

SVSSS-kampioen-2016-02De wedstrijd
Zoals het wel vaker het geval is bij wedstrijden waar een kampioenschap op het spel staat, zorgen de zenuwen in beide teams ervoor dat het geen hoogstaande wedstrijd werd.
Even klonk er “Helemaal niets in Udenhout” vanuit het oranjekamp nadat VCB uit een vrije trap op een 1-0 voorsprong was gekomen.
Op slag van rust werd er door SVSSS uit een scrimmage, die ontstond uit een corner, de 1-1 binnen geschoten.

Penalty’s
In de rust van de wedstrijd werd er door 5 personen van Haaren United gestreden om de Frans Geers wisselbokaal. Alle vijf de deelnemers mochten ieder drie keer een penalty nemen om te kijken wie er de bokaal mee mocht nemen.
Omdat het speltempo in deze strijd een stuk hoger lag dan in die wedstrijd waar het vandaag allemaal om ging, werd besloten dat er nog en vierde penalty geschoten kon worden. Na een barrage werd Dennis de eerste winnaar van de wisseltrofee!

SVSSS-kampioen-2016-03Nog 45 minuten
Ook de tweede helft bracht óp het veld niet het gewenste vuurwerk al maakte de spanning wel weer erg veel goed. Zeker toen VCB in de laatste minuut tot 2 keer toe een vrije trap op een wel heel gunstige plaats mocht nemen en op die manier alsnog het kaas van het Udenhoutse brood zou afsnoepen. Het eindsignaal was dan ook voor iedereen met een blauw-wit hart een opluchting.
Het feest barstte los op en langs het veld. De platte wagen werd besteld.
Bij de huldiging op het veld door de gedeligeerde van de KNVB bleek ook nog eens dat SVSSS de eerste kampioen is in het gehele districht zuid.

SVSSS-kampioen-2016-05Huldiging in Udenhout
Nadat de clubkas door alle Udenhoutse supporters nog een beetje mee gespekt is in Biezenmortel, werd er koers gezet naar Udenhout. De ‘platte waogen’ werd begeleid door vele fietsers en auto’s. Ook in Udenhout zelf kan het niemand ontgaan zijn dat de plaatselijke fc het kampioenschap binnen had. Het feest op de wagen was tot in alle Udenhoutse wijken te horen.
Eenmaal bij SVSSS aangekomen werden de kampioenen door heel veel supporters onthaald. Een enkele keer konden de echte SSS’ers hun emoties niet meer helemaal onder controle houden en waren enkele tranen van blijdschap zichtbaar.

Voorzitter Petri Cornelissen sprak de selectie nog even toe en bedankte iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit succes. Meteen gaf hij ook aan dat de selectie nog lang niet is uitgeleerd en dat er meteen ook openlijk gesproken wordt over de volgende stap, de stap naar de 2e klasse. Of deze wens haalbare kaart is, zal de komende jaren moeten blijken.

Wij feliciteren alle spelers, technische staf, vrijwilligers en supporters van SVSSS met dit kampioenschap.

Bekijk hier nog meer foto’s van de kampioenen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *