GV DOS Udenhout viert 70-jarig jubileum

DOS70jaar4Afgelopen weekend pakte gv DOS Udenhout groots uit met een jubileumshow om haar zeventig jarig bestaan te vieren. Al meer dan zeventig jaar zijn jong en oud in beweging en sporten er verschillende generaties in Gymzaal de Schelf in Udenhout. Jaarlijks turnen er zo’n 500 leden de Tino van Loenhout clubkampioenschappen, maar dit jaar moest deze plaatsmaken voor een viertal indrukwekkende shows in gymzaal de Roomley die verdeeld over het weekend werden getoond.

DOS70jaar1Zo’n 425 bezoekers per show, vulden de tribunes in de zaal. Zo’n 120 gymnasten toonden per show hun kunsten. Allemaal gekoppeld aan thema, want iedere les vertegenwoordigde een land. De jongsten dansten de indianen dans daar waar de jongens helemaal los mochten op Ierse muziek. De dames dansten in Spaanse rokjes, met paraplu’s of met Egyptische make-up. Ook was het showelement te proeven tijdens een blacklight show en bij de springlessen, waar het publiek door indrukwekkende sprongen uit de trampoline’s werd meegenomen op safari door Zuid-Afrika. Natuurlijk werd er ook heel wat geturnd tot groot genot van het publiek. Hier en daar werd de vergelijking met vroeger gemaakt en was het samengaan van gedisciplineerd turnen van toen met de indrukwekkende sprongen en kunsten van nu goed te zien.

DOS70jaar2Ook heeft gv DOS een knap staaltje acrobatiek laten zien. Turnen, maar dan samen met elkaar. Samenwerken is hierbij van groot belang, anders kan een knappe toren van mensen zomaar instorten. In een weekend zoals deze zie je hoe trainers, bestuur en leden op elkaar zijn ingespeeld. Alles verloopt vlekkeloos, iedereen is goed gehumeurd en houdt elkaar scherp, maar bovenal werkt iedereen samen. De jongens helpen de meiden met opbouwen en de jongsten worden door de lucht gegooid en met goed vertrouwen weer opgevangen door de oudere dames, moeders turnen samen met dochters en ouders helpen met taakjes zoals schminken en verkleden. Samen met sponsoren die helpen om een show mogelijk te maken en vrijwilligers die hun handen graag uit de mouwen steken. Op naar een 75-jarig jubileum, Door Oefening Sterk, maar dan ook weer Door Oefening Samen!

Tekst: Juliet Brokken

2 antwoorden
  1. Meagan zegt:

    Je kon zien Wat dos allemaal had geoefend voor de demo.Ik had Er zelf ook van genoten.Het zag Er heel erg mooi uit.Dos had heel veel moeten oefenen voor dat ze dit konden.Ik vond het echt. Ik Ben blij dat ik Er bij was.Ik heb zelf ook mee gedaan aan de demo.Maar de eerste Demonstratie mocht ik niet mee doen want ik was een zebra En die moesten alleen op zondag.Alleen mijn broer moest wel op zaterdag dus moest ik op de Tribune zitten 2 uur Lang.Maar de volgende dag moest ik maar mijn broer moest 2 Demonstraties achterelkaar maar mijn broer was daarna wel moe hoor.Wij hebben alleen Maar op de bank gehangen thuis omdat Wij blij waren dat de Demonstraties voorbij waren.Het was niet zo Ver rijden
    Naar Udenhout want je kwam net Udenhout binnen of je was al bijna in de zaal.Je werd ook gesminkt.EN Dan weetje dat het over dieren ging En met de einddans deden we ook masters van die dieren op.En dat zag Er wel leuk uit en dat heb ik te danken aan mijn trainsters en trainer

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *