Reünie in de Loonse Molenstraat

reunie-loonsemolenstraat-01Ongetwijfeld zullen alle straten/wijken in Udenhout eens in de x-aantal jaar, misschien wel ieder jaar, een straat feest organiseren. Gezellig met alle buren een avond, vaak rondom een barbecue, een lekker glaasje drinken.
In de Loonse Molenstraat, zijn deze buurtfeesten ook ongetwijfeld eens per jaar, maar daarnaast hebben ze in de Loonse Molenstraat eens in de 10 jaar nog een ‘buurtfeest’. Tijdens dit feest worden alle mensen die ooit in de Loonse Molenstraat gewoond hebben uitgenodigd. Dit is natuurlijk een reünie die waar wel de nodige voorbereiding aan vooraf gaat. Toch werd deze reünie op zaterdag 21 mei voor de vierde keer gehouden.

Bijna 40 jaar geleden (in 1980 om precies te zijn) kwam Gerard (Gradje) Broeders bij Gerard Moonen en Mart van Gorkum aan met de boodschap dat hij “nog wat geld over had uit de oorlog”.
Het leek hem wel leuk om alle inwoners en oud-inwoners uit de straat uit te nodigen voor een gezellig feest. Mensen uit de straat zijn natuurlijk zo uitgenodigd, maar om alle oud inwoners ook op te sporen en uit te nodigen had toch nog wel wat tijd nodig. In 1983 zou uiteindelijk de eerste reünie gehouden worden. Van de ponyclub mocht de tent gebruikt worden die daar toch nog stond van een concours. 350 personen zijn op die eerste reünie afgekomen, wat natuurlijk inhield dat dit initiatief als zeer geslaagd bestempeld kon worden.
Tijdens deze eerste reünie werd er naast veel geklets ook tijd ingevuld met oud Hollandse spelen. Toen op een gegeven moment het licht uitviel en iedereen dus in het donker zat, was er iemand van de firma Hoppenbrouwers die deze avond kwam opdraven om iedereen weer in het licht te zetten en het feest verder kon gaan.

reunie-loonsemolenstraat-02Het duurde steeds ongeveer 10 jaar voordat een volgende editie werd georganiseerd. Zaterdag was dus de vierde editie. Dit jaar hebben er 230 personen aangegeven om naar de tent in de Loonse Molenstraat te komen. Dat is een stuk minder dan de eerste editie, maar dat heeft alleen maar te maken met het feit dat tegenwoordig de families niet zo groot meer zijn als vroeger en er door de jaren heen vele oud buurtgenoten ,uit die grote gezinnen van vroeger, zijn overleden.
De oudste (oud)buurtbewoonster die dit jaar aanwezig is, heeft inmiddels de 90 jaar al gepasseerd. Uiteraard is ze even goed gaan zitten voor een foto met de jongste telg uit de straat. Alleen hier aan kun je al zien dat ook voor de komende decennia een reünie in de Loonse Molenstraat wel georganiseerd zal worden!

Dit jaar was de organisatie in handen van Ans van Gorkum, Mies Broeders, Hanny Maas, Gerard Moonen en Mart van Gorkum.

Wij vonden het erg leuk dat wij een kijkje mochten komen nemen en dit mochten delen op Udenhout-Centraal.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *