BS Achthoeven uit Udenhout in landelijke finale KNVB schoolvoetbaltoernooi

08-06-2016 BS Achthoeven kampioen Districtsfinale KNVB SchoolvoeElk jaar organiseert de KNVB een schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Ook veel kinderen die niet op voetbal zitten vinden het immers leuk om af en toe een balletje te trappen. Bij sommige deelnemers wordt zelfs een zeldzaam talent ontdekt.

Dat er binnen BS Achthoeven uit Udenhout talent aanwezig is werd 8 juni duidelijk tijdens de zinderende districtsfinale gehouden op de velden van v.v. Zeelandia te Middelburg. Het team dat bestaat uit Bram van der Leun, Casper Mutsaers, Dennis van Loosbroek, Femke Schellekens, Guusje Jespers, Jens Lahey, Joep van Roessel, Jorus van Esch, Julia de Laat, Kay de Groot, Lars Winde, Micky Woodrow, Mike de Koster, Olivier van Hooft, Teun van Hoof en Tim Leenders liet opnieuw zien wat een teamsport is en hoe ver je met samenspel komt.

Voorrondes
Om tot de districtsfinale door te dringen gingen een aantal voorrondes vooraf. Deze startten voor BS Achthoeven op 3 mei bij Ziggo in Tilburg. Een dag later volgde de kampioenschappen voor de regio Tilburg waar de jongens en meiden van BS Achthoeven bij RKTVV met de kampioenstitel aan de haal gingen.

Regiofinale
De eerste échte krachtmeting vond plaats tijdens de regiofinales gehouden op 25 mei bij v.v. Uno Animo te Loon op zand. In de finale troffen de jongens en meiden het sterk spelende St. Jozef uit Rijen waar, na een gelijk spel gedurende de reguliere speeltijd, de uiteindelijke beslissing viel na het nemen van strafschoppen. Eindstand, St. Jozef: 3, Achthoeven: 5.

Districtsfinale
We schrijven 8 juni. Onder optimale weerscondities en dito lokale faciliteiten komen alle regio kampioenen Zuid 1 bij elkaar bij v.v. Zeelandia in Middelburg om daar te strijden om de kampioenstitel in hun respectievelijke klasse. Voor BS Achthoeven is dat in de categorie Jongens Groep 7-8 (ondanks dat er in het team 3 meiden meespelen).

BS Achthoeven treft in de finale BS St. Petrus uit Boxtel. Onder de spelers van St. Petrus zijn leerlingen aanwezig die al gescout zijn door o.a. Willem II. Daarmee krijgt het team van BS Achthoeven, dat voor het grootste deel bestaat uit spelers van Sv.S.S.S. D1, een geduchte tegenstander.

Belangrijker echter is het zeer sportieve spel van beide ploegen die technisch gezien niet voor elkaar onder doen. Het resultaat, een gelijk spel (0-0) aan het einde van de reguliere speeltijd. Penalty’s moeten de uiteindelijke kampioen bepalen… Dankzij de penalty specialisten én de sterk verdedigende keeper van BS Achthoeven wordt de eindstand St. Petrus: 3, Achthoeven: 4. De Titel “Kampioen Districtsfinale Schoolvoetbal KNVB District Zuid 1” is daarmee door de jongens en meiden van BS Achthoeven veiliggesteld en meegenomen naar Udenhout.

Landskampioenschap
Het sprookje, want zo mogen de jongens en meiden het nu wel gaan noemen, is nog niet ten einde. Tijdens de huldiging in Middelburg werd, naast de beker en een oorkonde, ook de uitnodiging van de KNVB meegegeven om op 22 juni mee te dingen naar de kampioenstitel tijdens de landelijke finale wedstrijd bij het KNVB Sportcentrum te Zeist. Leuk detail: Het team zal door de KNVB met een spelersbus op school worden opgehaald en naar Zeist worden gebracht. De finalewedstrijd om het landskampioenschap zal bij AVROTROS te zien zijn in het programma zappsport.

Tekst, fotografie en copyright: Edwin van Roessel / Karin Moll

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *