Zuid Nederlandse Kampioenschappen Judo voor jeugdteams

Op zaterdag 11 juni 2016 zijn in Gilze de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Judo voor jeugdteams gehouden. Een team bestaat uit zeven Judoka’s die elk in een andere gewichtsklasse uitkomen tegen Judoka’s van andere clubs.

In de klasse tot 12 jaar had Team Coolen twee jongensteams en één meisjesteam. Bij de jongens tot 12 jaar werd Team Coolen 1 tweede.  Het team verloor de finale van Team Zeeland waarin Judotalenten uit Zeeland waren verenigd. Team Coolen 2 werd derde van Zuid Nederland. Ze verloren van het combinatieteam Van Buel uit Oss en Judoclub Berlicum waardoor ze terecht kwamen in de verliezerspoule. Hier kun je door alles te winnen nog slechts de derde plaats behalen wat de jongens van Team Coolen deden.

De meisjes tot 12 jaar verloren de finale nipt van Buel Berlicum. Hierdoor werden de meisjes tot 12 jaar van Team Coolen ook tweede van het district.

Bij de jongens tot 15 jaar was het de eerste keer dat Team Coolen deelnam aan het districtskampioenschappen teams. De jongens tot 15 jaar konden goed mee met het niveau maar wisten helaas geen podiumplaats te behalen.
Bij de meisjes tot 15 jaar waren Milou van Amelsvoort en Danée Bolijn geselecteerd voor het selectieteam Zuid Nederland 1. Kiki Puts en Minou Manders werden geselecteerd voor Team Zuid Nederland 2. Het team van Danée en Milou werd eerste en heeft zich hierdoor geplaatst voor het NK voor teams op zaterdag 25 juni in Nijmegen. Omdat dit team vorig jaar Nederlands Kampioen is geworden, mag Team Zuid Nederland 2 ook naar het NK in Nijmegen. Dit betekent dat Kiki Puts en Minou Manders ook kunnen strijden voor de nationale titel.
Met het Zuid Nederlands kampioenschap voor jeugdteams is een einde gekomen aan het wedstrijdseizoen van Team Coolen. De komende weken staan de examens en de kampen op de agenda. Op de wedstrijdtrainingen wordt natuurlijk nog gewerkt naar het NK voor de meiden. In de zomervakantie zal worden getraind volgens het zomerrooster wat binnenkort op de website te vinden is.

TeamCoolen_6305 TeamCoolen_6302TeamCoolen_6308

Team Coolen verzorgt Judotrainingen bij Sportcentrum Feelgood in Udenhout. Voor meer info www.teamcoolen.nl of bel met Vincent Coolen (06-43010228)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *