Kunstrondje Udenhout: rennen met schilderijen!

Lisbeth Das kreeg voor haar eerste deelname aan het Kunstrondje een plaatsje in de Eikelaar.

Lisbeth Das kreeg voor haar eerste deelname aan het Kunstrondje een plaatsje in de Eikelaar.

Het is de afgelopen maanden iedere keer hetzelfde liedje. De zomer wil maar niet loskomen zoals wij dat allemaal graag zouden zien. Schades als gevolg van extreme weersomstandigheden sieren iedere week de voorpagina van de kranten.
Iedere organisatie van welk evenement ook zal zeggen: “Het weer…. tja dat is het enige wat we niet in de hand hebben of kunnen regelen”.
Ook dat moeten de leden van de organisatie en de deelnemers van het Kunst rondje Udenhout gedacht hebben toen ze zondag om half elf eens naar boven keken en een paar donkere wolken zagen samenpakken boven Udenhout. Nog voor de eerste druppels vielen moesten de nodige schilderijen, tekeningen en andere kunstvoorwerpen die niet tegen de regen kunnen, op een droge plaats gezet worden, om ze na de bui weer terug te zetten op een plaats waar dat kunstwerk het beste tot haar recht komt in de tuin.

Angela van Os liet bij haar eerste Rondje Udenhout zien hoe ze met haar pottenbakkers-draaischijf de mooiste dingen maakt.

Angela van Os liet bij haar eerste Rondje Udenhout zien hoe ze met haar pottenbakkers-draaischijf de mooiste dingen maakt.

Toch nog flink wat bezoekers

De eerste liefhebbers van kunst (en dan met name voor de kunstwerken van de amateurkunstenaars uit Udenhout) komen in de theetuin aan de Slimstraat aan om een verzameling te bekijken van alle deelnemers. Iedere deelnemer heeft namelijk een kunstwerk in de tuin tentoongesteld. Van hier uit bepaalt ieder voor zich bij welke kunstenaar er nog meer kunstwerken bekeken gaan worden. Iedere deelnemende kunstenaar heeft aan huis, of ergens op een openbare gelegenheid zoals de Eikelaar, een eigen expositie ingericht. Op 9 verschillende adressen zitten 11 kunstenaars klaar om iedere bezoeker enthousiast te vertellen over het ontstaan van de kunstwerken en hier en daar ook om alvast een tipje van de sluier op te lichten van het volgende project.
Ook dit jaar was de variëteit weer groot. Verschillende schildertechnieken en een al net zo groot scala aan beeldhouwwerken wisselden elkaar mooi af. Fotografie, het maken van Quilten en een pottenbakster maakten het Kunst rondje voor iedere bezoeker de moeite waard.
Helaas moesten de Quilten en foto’s vanwege het weer voortijdig afhaken, maar deze zullen ongetwijfeld bij een volgende editie weer te bezichtigen zijn onder een heerlijke zomerzon…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *