Sergeant James L. Evers krijgt plaatsje in Mariakapelletje

sergeant-evers-piloot-02Op 4 mei worden ieder jaar de mensen herdacht die zijn omgekomen tijdens de tweede wereld oorlog. In het kapelletje hangen al geruime tijd twee gedenkstenen met daarop namen van omgekomen Udenhoutse soldaten en een gedenksteen met daarop de namen van 6 bemanningsleden van een neergestort vliegtuig in 1944. Ook staan hier de namen van 3 Britse soldaten die zijn omgekomen tijdens de bevrijding van Udenhout en Biezenmortel.
Een derde gedenksteen bevat de namen van 9 bemanningsleden van een ander vliegtuig dat in Biezenmortel is neergestort. Slechts één persoon heeft deze ramp overleefd.

sergeant-evers-piloot-01Foto in de kapel
Eén van de 9 bemanningsleden die wel zijn omgekomen bij dit ongeluk was sergeant James L. Evers. Zaterdag 18 juni waren twee familieleden van deze sergeant vanuit Amerika naar Udenhout gekomen om een foto van deze oorlogsheld in het kapelletje op te hangen.
Henk Peters en Peter van der Linden hebben in samenwerking met heemcentrum ‘t Schoor aan deze gebeurtenis een passend tintje gegeven.
De twee familieleden waren na afloop van dit mooie moment zichtbaar ontroerd dat dit na zoveel jaar alsnog voor hun oom gedaan is.
Na deze korte plechtigheid in de kapel zijn de twee gasten uit Amerika nog naar Biezenmortel gegaan om de plaats te bezoeken waar destijds het vliegtuig is neergestort.
Ook hebben Henk en Peter een boek samengesteld waarin de gebeurtenis van destijds en een omschrijving van de activiteiten van deze zaterdag in uitgeschreven stonden.

1 antwoord
  1. Henk Peters zegt:

    Een goede samenvatting van een mooie bijeenkomst. De reactie van Charles Evers uit de USA was: “I was just overwhelmed by everything and the number of people attending was unexpected, but very nice. It is good to know that the sacrifice of my uncle and so many others is still appreciated and remembered today.”.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *