Foto van de maand Juli 2016

De foto van de maand Juli 2016 van “Focus op Udenhout” is geworden, “Bloem met druppels” van Tonnie Akkermans, Wij feliciteren Tonnie met het maken van deze mooie macrofoto.

foto-van-de-maand-juli-2016Wat kunnen bloemen en waterdruppels toch een mooie combinatie! Zie hier wat een verschil enkele waterdruppeltjes op een bloem kunnen maken. Laat deze foto als een inspiratie dienen voor je eigen fotografie. Een enkele kleine bloem en wat waterdruppeltjes na een regenbui, daar maak je met een spiegelreflexcamera met macrolens de mooiste foto’s van. Probeer het zelf maar eens uit. Het beste werk je met een zo groot mogelijk diafragma (bijvoorbeeld diafragma 3.2), zodat de achtergrond mooi onscherp word. Maak foto’s van verschillende afstanden. Je kunt je volledig op de druppel focussen, maar je kunt ook de hele bloem op de foto zetten met die druppels erop. Kijk wat je het mooiste vind. Het beste is om een hoek op te zoeken waarin je de omgeving terug ziet. Zeker als je buiten fotografeert kan dit hele mooie beelden opleveren. Het is wel aan te raden om handmatig te focussen. Je wilt de druppels natuurlijk haarscherp op de foto hebben, je camera is al snel geneigd om bijvoorbeeld op een blaadje scherp te gaan stellen, omdat dat een groter oppervlakte en een beter contrast heeft. Door bij een spiegelreflexcamera het schuifje op de lens van je camera van AF naar MF te verschuiven kun je zelf handmatig scherpstellen.

Foto’s voor de expositie in oktober moeten uiterlijk 15 oktober ingezonden zijn, je hebt dus nog nog maar 8 weken als je aan deze expositie deel wilt nemen. Ook deze maand zijn er weer een behoorlijk aantal foto’s van de inwoners van Udenhout en Biezenmortel binnengekomen. Waar wacht u nog op? Ook u kunt meedoen aan de foto van de maand verkiezing van “Focus op Udenhout”. Tot eind september 2016 kunnen iedere maand foto’s ingestuurd worden voor de foto van de maand verkiezing en de foto-expositie in oktober 2016. Laat je niet tegenhouden, pak je fotocamera, loop eens door Udenhout en Biezenmortel en kijk of je aparte of speciale onderwerpen ziet, maak er een foto van en stuur die in. Foto’s kun je overal maken, ook bij jou thuis, in huis, in de tuin, op straat of in de bossen en duinen. Begin oktober 2016 selecteren wij uit alle ingezonden foto’s die gemaakt zijn in Udenhout of Biezenmortel, 80 foto’s, voor de foto-expositie op 22 en 23 oktober 2016. De foto van de maand wordt steeds afgedrukt in ‘’De Wegwijzer’’, hét lijfblad van de Udenhouter en het weekblad ‘’De Duinkoerier’’. Deze foto’s krijgen ook een plaatsje op de website van “Fotoclub Focus Udenhout”. Daar zijn ze het hele jaar door te bekijken. Uw foto van de maand dient u telkens voor het einde van de maand in te sturen naar: p.kollenburg@gmail.com of naar info@fotoclubfocus.nl. Dit adres vindt u ook via de contactgegevens op de website www.fotoclubfocus.nl. (Tekst Peter van Kollenburg)

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *