Jubileum voor Kindervakantiewerk Udenhout 2016

KVW2016-02Dit jaar, traditioneel in de 5de week van de grote vakantie, hield Kindervakantiewerk (KVW) Udenhout haar jubileum. Het was de 50ste keer dat dit evenement voor de kinderen plaatsvond. In het weekeinde ervoor hadden ze op zaterdag 20 augustus een reünie voor alle oud-vrijwilligers. Er was ook leiding aanwezig vanaf het eerste uur. In totaal waren er ongeveer 90 personen gekomen. Uiteraard werd dit feest gevierd in de tent, die de rest van de week ook dienst deed en stond op het Kuilveld.

Er waren 250 kinderen verdeeld over 16 groepen. Er zijn ongeveer 120 vrijwilligers, waarvan 80 personen als leiding, 13 personen die organisatie/bestuur op zich namen, 4 ranja-opa’s en 1 ranja-oma en overige vrijwilligers die hand- en spandiensten verleenden. Met ongeveer 50 sponsoren was dit feestje voor de kinderen ook financieel goed geregeld.

Het programma voor de hele week zag er als volgt uit:

KVW2016-03maandag: hutten bouwen en vossenjacht.
dinsdag: ruilspel in de wijk. Een groepje kreeg iets mee en moest dat proberen te ruilen bij mensen in de wijk. Elke groep kreeg slechts drie straten tot hun beschikking, want anders kon het voorkomen dat er bij één adres wel heel veel groepjes langs kwamen. Verder werden er oud-Hollandse spelen gedaan.
woensdag: Men begon als altijd met een kort stukje van het scenario en vandaag waren er Tjibbe en Tjeerd bij, maar dat liep uit en duurde drie kwartier, maar deze heren (Aiko Letschert en Hiram Szejnoga) hielden dan ook op verbazingwekkende manier het publiek bezig met hun thema: “terug in de tijd”. Daarna was het tijd voor de waterspelletjes, waarbij iedereen veelvuldig nat gehouden werd, mede ook omdat de temperaturen ver boven de 30˚ C uitkwamen. Omdat het een jubileum was, waren er meer springkussens dan normaal.
donderdag: Uitstapjesdag. Dit uitstapje werd voor iedereen geheim gehouden, zelfs de leiding mocht het niet weten. Alleen het bestuur wist de plaats van bestemming.
De jongste groepen gingen met de bus naar DippieDoe in Best. Ze hadden zich goed vermaakt, maar velen van hen deden toch wel even een dutje toen de bus terugreed. De oudsten gingen met de fiets naar Duinoord in Helvoirt. Daarna was het frietjes eten op het terrein. Er werd 62,5 kg friet en 300 snacks in minder dan één uur gebakken en afgeleverd. Een knappe prestatie voor deze frietboer, die met twee frietkarren aanwezig was.
Daarna kwam de bonte avond,waarbij iedereen die wilde, een act kon doen op het podium. Een deel van het bestuur beet daarbij het spits af. Deze duurde tot 20.30 uur. Daarna was er nog de spooktocht in de Brand (dit was pas rond 1.00 uur afgelopen) en de kinderen van de hoogste groepen van het basisonderwijs(groep 6 t/m 8) konden daarna blijven overnachten op het scoutingsterrein.
Vrijdag: Op deze dag werd iedereen pas om 11.00 uur verwacht. Men verdeelde de groepjes over allerlei activiteiten: smokkelspel op het terrein en boerengolf op het terrein van de Gilde. Daarnaast was er ook nog een stormbaan opgebouwd en in de tent werd er een circusshow gehouden met o.a. jongleren met kleine ballen en éénwielrijden.

Ondanks dat het wat druilerig begon op maandag, is het voor de kinderen een groot feest geweest. De kinderen en de leiding hebben veel lol gehad en het is een prachtige week geweest met veel hoogtepunten en hele hoge temperaturen (lokaal werd het soms wel 36˚C). Petje af voor alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Tekst en foto’s: Gerhard de Wit (udenhout-centraal.nl)

KVW2016-01

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *