Positief voetbalklimaat bij SVSSS

positiefvoetbalklimaat-01Afgelopen zaterdag werd op sportpark Zeshoeven de aftrap genomen van het project ‘Werken aan een Positief Voetbalklimaat’. Iedereen kent ongetwijfeld de verhalen dat, zeker niet alleen bij het voetbal, de ouders langs de lijn ieder weekend erg druk zijn met het “coachen” van hun kinderen. Deze kinderen hebben er in de meeste gevallen meer last van dan dat het een positieve uitwerking heeft op de manier waarop ze hun sport willen bedrijven. Het zijn in veel gevallen namelijk niet altijd de meest positieve aanmoedigingen. Ouders proberen als een soort afstandsbediening vanaf de kant hun kind te besturen. Met vaak krachtige ‘grote mensentaal’ worden de aanmoedigingen nog eens extra kracht bijgezet en heeft ook de scheidsrechter vaak het een en ander aan verwenselijkheden te verwerken. Het plezier in de sport, wat bij sportende kinderen eigenlijk altijd bovenaan moet staan, is na een tijdje ver te zoeken.
Om deze voor iedereen ongetwijfeld herkenbare supporters op een andere manier te laten aanmoedigen is deze actie opgezet.
Zaterdag werden de tegenstanders van de teams van SVSSS ontvangen met een kopje koffie en was er ook een lolly voor ouders, Deze lolly was zo groot dat je precies twee helften nodig had om hem op te eten (en je dus ook geen tijd had om op een verkeerde manier aan te moedigen).
positiefvoetbalklimaat-02Gelukkig is het zo dat, zeker op een dag als deze de ouders precies weten hoe het moet en er dus ook geen wanklank viel waar te nemen langs de lijn.
Ook scheidsrechters hadden vandaag een extra taak. Na iedere wedstrijd mochten zij één groene kaart overhandigen aan de speler die opviel door zijn sportieve manier van spelen.
Deze kaart kon vervolgens ingeruild worden voor een leuke attentie.

De actie werd door alle ouders als zeer positief ontvangen. Laten we hopen dat al deze ouders er de komende weken zelf een mooi vervolg aan geven, ook al gebeuren dit soort zaken altijd op een ander veld dan het veld waar uw zoon of dochter aan het sporten is…..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *