Verhaal van een vrijwilliger

UurtjeBuurtjeDrie jaar geleden zijn we in Udenhout komen wonen en las ik al snel in de “Wegwijzer”over “Uurtje Buurtje”.
De doelstelling en hoe de organisatie is opgezet sprak mij erg aan. In ieder geval vind ik het leuk om mensen te helpen.
Vrij snel heb ik me aangemeld als iemand die wil helpen. Bij mijn profiel heb ik opgegeven dat ik kan helpen met klussen in en om het huis, administratie en belastingaangifte, vervoer en vluchtelingen op weg helpen.

Intussen heb ik in die drie jaar vier mensen kunnen helpen.

Mijn eerste contact was in Udenhout. De vraag was om te helpen een coniferen heg te snoeien. Bij dit contact kom ik soms meerdere keren per jaar om te helpen en gezellig koffie te drinken.

Het tweede contact was bij een gezin in Berkel-Enschot. Die waren net verhuisd en er stond erg hoog gras in de tuin. Dat heb ik gemaaid en heb later nog een straatje aangelegd.

De derde was bij iemand in Tilburg die graag wilde dat iemand even meekeek bij het invullen van het belastingformulier.

De laatste was ook in Tilburg bij iemand die problemen heeft met de administratie en de bekabeling van het modem naar de televisie.

Mijn ervaringen zijn allemaal positief. De mensen vinden het geweldig om geholpen te worden en het geeft mij een goed gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen.

Uurtje Buurtje is gekoppeld aan Wehelpen.nl. Regelmatig krijg ik hulpvragen via e-mail binnen die een relatie hebben met het door mij opgegeven profiel. Die vragen komen uit Tilburg en omgeving. Als ik zou willen zou ik iedere maand wel iemand kunnen helpen, maar ik probeer te kijken naar welke hulp dringend lijkt. Tot nu toe is het nog niet voorgekomen dat ik het gevoel kreeg dat de hulp gemakkelijk anders opgelost had kunnen worden.

Van harte hoop ik dat mijn verhaal een stimulans kan zijn om mensen over de streep te trekken om gebruik te maken van Uurtje Buurtje. Niet alleen om te helpen, maar ook om hulp te vragen.

Anton.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *